بلفاروپلاستی

چشم‌ها در زیبایی انسان نقش به سزایی دارند. به طوری که می‌توانند فرد را جوان‌تر یا مسن‌تر نشان دهند. به همین خاطر افراد معمولا توجه بسیاری به این ناحیه می‌کنند. بنا به افزایش سن، روند کلاژن سازی در پوست کمتر شده و پوست اطراف چشم جزء اولین نقاطی است که تاثیرات افزایش سن را نشان می‌دهد. معمولا در این حالت، پلک دچار افتادگی شده و چین و چروک‌ها نمایان خواهند شد.

عمل بلفاروپلاستی یکی از راهکارهایی است که می‌تواند به رفع افتادگی در ناحیه پلک کمک شایانی کند. عمل فوق نوعی از جراحی بوده که بر ناحیه پلک‌ها با هدف کاهش چربی‌ها یا حذف پوست اضافی انجام می‌شود. در ادامه این مطلب از کلینیک تخصصی پریماه به موضوعات مهم در زمینه انجام عمل، مراقبت‌های لازم، کاندیداهای مناسب و سن مناسب برای انجام جراحی اشاره خواهد شد.

بلفاروپلاستی چیست؟

عمل بلفاروپلاستی بر خلاف تصور بسیاری از افراد، تنها یک جراحی زیبایی نیست، بلکه به منظور خدمات درمانی نیز ارائه می‌شود. معمولا با بالا رفتن سن، در محدوده اطراف چشم شاهد بروز چین و چروک‌هایی هستیم. پوست ناحیه چشم دچار افتادگی شده و به سمت پایین می‌افتد. افتادگی ممکن است باعث شود علاوه بر از بین رفتن زیبایی، میدان دید افراد را نیز مختل کند.

 پزشکان به افراد با چنین وضعیتی، انجام جراحی را پیشنهاد می‌کنند. با عمل پلک، علاوه بر اینکه زیبایی از دست رفته باز می‌گردد، میدان دید فرد نیز به وضعیت نرمان خواهد رسید. باید خاطر نشان کنیم عمل ذکر شده، تقریبا سرپایی محسوب شده و بیمار نیاز چندانی به بستری بعد از عمل نخواهد داشت.

روند عمل بلفاروپلاستی

در پروسه عمل، بنا به مشکل بیمار و صلاحدید پزشک متخصص، بخشی از پلک برداشته می‌شود. بخش برداشته شده می‌تواند شامل: پوست اضافی، بافت چربی و حتی قسمتی از بافت عضلانی شود. بسته به شرایط بیمار، میزان حاد بودن مشکل و نتایج مورد انتظار، مشخص خواهد شد که کدام قسمت‌ها برداشته خواهند شد. پس از حذف بخش‌های مشخص شده، محل مورد نظر بخیه زده می‌شود. معمولا بخیه‌ها طوری جای گذاری می‌شوند که در چین پلک‌ها افتاده و مشخص نشوند.

انواع روش‌ های عمل بلفاروپلاستی

به طور کلی عمل بلفاروپلاستی به دو روش جراحی پلک بالا و جراحی پلک پایین صورت می‌گیرد. بنا به تشخیص پزشک معالج، ممکن است بیمار تنها به یک عمل یا به هر دو عمل به صورت ترکیبی نیاز پیدا کند. در ادامه هر دو روش مورد بررسی قرار می‌گیرد.

1.بلفاروپلاستی پلک بالا

جراحی در ناحیه پلک بالا، برای افرادی که از افتادگی پلک رنج می‌برند، گزینه مناسبی است. امکان دارد پزشک طی عمل، تنها پوست اضافی را بردارد یا بافت چربی زیر ابرو را نیز حذف کند. معمولا بلفاروپلاستی پلک بالا برای افرادی که افتادگی بر دید آن‌ها تاثیر منفی گذاشته است، پیشنهاد می‌شود.

2.بلفاروپلاستی پلک پایین

اشخاصی که در قسمت زیر چشم دارای پف، بافت چربی اضافی و حتی پوست اضافه هستند می‌توانند از بلفاروپلاستی پلک پایین برای برطرف کردن مشکلات استفاده کنند. انجام عمل برای رفع چروک‌های به وجود آمده در نواحی اطراف چشم نیز مفید خواهد بود.

عوارض بلفاروپلاستی

تمامی عمل‌های جراحی، عوارض خاص خود را دارند. اما حساسیت در عمل بلفاروپلاستی نسبت به دیگر جراحی‌ها بالاتر است. علت حساسیت و عوارض عمل در منطقه مورد درمان است. چشم‌ها و نواحی اطراف دارای بافتی حساس و ظریف هستند. کوچک‌ترین بی‌احتیاطی از سوی جراح می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری را به بار آورد. به همین خاطر، آگاهی از عوارض احتمالی به تصمیم‌گیری شما برای انجام عمل کمک شایانی می‌کند.

·       ایجاد تورم و کبودی

در واقع ایجاد هرگونه تورم در ناحیه عمل، کبودی و حتی خون مردگی بسیار طبیعی است. برای بهبود سریع‌تر، بهتر است از قرار دادن سر در راستای بدن خصوصا در چند روز ابتدایی خودداری کرده و در زمان استراحت برای بالا نگه داشتن سر از چند بالش استفاده کنید. در صورت مصرف داروهای ضد انعقاد خون، حداقل 3 هفته پیش از عمل مصرف آن را متوقف کنید.

·       باز شدن محل زخم

احتمال باز شدن بخیه‌ها و محل زخم تا حدودی وجود دارد. به همین خاطر بهتر است بعد از عمل تا زمان حذف بخیه‌ها مراقب بود. در صورت باز شدن ممکن است ناحیه تحت درمان دچار عفونت شود.

·       عدم تقارن

یکی از مشکلات بیماران بعد از عمل بلفاروپلاستی، احتمال عدم تقارن در هر دو چشم است. برای اینکه چنین مشکلی پیش نیاید، باید به تبحر جراح و میزان دقت او توجه شود. پس حتما عمل را در مراکز معتبر و تحت نظر پزشک ماهر انجام دهید.

·       ناتوانی در بستن چشم

ممکن است مشکل ناتوانی در بستن چشم به صورت موقتی باشد و با از بین رفتن ورم، چشم به حالت عادی باز گردد. اما در صورتی که جراح، پوست ناحیه چشم را بیش از حد لزوم بریده باشد، بیمار نمی‌تواند چشم‌های خود را کاملا بسته نگه دارد. در نتیجه باعث بروز التهاب و خشکی در ناحیه چشم خواهد شد.

·       انقباض زیاد از حد پلک پایین

افرادی که با انجام عمل، چربی موجود در ناحیه پلک پایین را تخلیه می‌کنند؛ در صورت تخلیه بیش از حد توسط پزشک ممکن است محل مورد درمان، دچار فرو رفتگی شود. البته در صورت بروز مشکل می‌توان با تزریق کمی چربی به محل، مسئله را برطرف نمود.

·       تاری دید

بروز مشکل تاری در دید یا دوبینی، عوارضی گذرا بوده و بعد از گذشت چندین روز چشم به حالت عادی خود باز می‌گردد.

·       عفونت بخیه

بروز عفونت جزء نادرترین عوارض عمل بلفاروپلاستی است، اما بر اثر عدم مراقبت صحیح، قرار گرفتن در معرض آلودگی‌های محیطی و کبودی بیش از حد می‌تواند به وجود آید.

·       ایجاد جوش در محل بخیه

معمولا در محل بخیه‌ها ممکن است جوش‌های ریز و سفیدی را مشاهده کنید. جای نگرانی نیست چون پس از مدتی خود به خود محو خواهند شد.

کاندیدای مناسب برای عمل بلفاروپلاستی

معمولا افراد از عمل بلفاروپلاستی در حیطه زیبایی بیشترین استفاده را می‌کنند. در نتیجه هر فردی که حس می‌کند در محدوده چشمان خود به تغییراتی در راستای زیباتر شدن نیاز دارد، می‌تواند از خدمات جراحی استفاده کند. البته افرادی هستند که به دلایلی که در ادامه اشاره می‌شود، کاندیدای مناسبی برای انجام عمل بلفاروپلاستی خواهند بود.

  • افراد دارای افتادگی در پلک بالا، به صورتی که روی دید آن‌ها تاثير منفی گذاشته است.
  • اشخاصی که در پلک پایین دچار تجمع چربی هستند به صورتی که زیر چشم آنها حالت پف کرده دارد.
  • کسانی که در اطراف پلک‌ها دارای چین و چروک هستند.
  • افرادی که از شل شدگی و افتادگی در ناحیه عضلات پلک رنج می‌برند.
  • اشخاصی که دچار افتادگی ابرو هستند.

چه افرادی نمی ‌توانند عمل بلفاروپلاستی انجام دهند؟

داشتن برخی از شرایط، باعث می‌شود که شما فرد مناسبی برای دریافت خدمات عمل بلفاروپلاستی نباشید. بهتر است در صورت ابتلا به هر بیماری و مشکلی، پزشک معالج خود را مطلع کنید.

  • افراد درگیر با بیماری‌های مربوط به غده تیروئید
  • اشخاص مبتلا به بیماری‌های عفونی مانند آنفولانزا
  • افراد درگیر با بیماری‌های اختلالات خونی، فشار خون و مشکلات قلبی و عروقی
  • اشخاص مبتلا به بیماری‌های حاد ویروسی مانند انواع هپاتیت و HIV
  • افراد مبتلا به انواع بیماری دیابت
  • افراد درگیر با مشکل خشکی چشم و دارای اشکال در غدد اشکی

بهترین سن برای عمل بلفاروپلاستی

برای انجام عمل بلفاروپلاستی، سن خاصی مدنظر نخواهد بود. چرا که افزایش سن و کاهش تولید کلاژن، تنها علت بروز افتادگی در ناحیه پلک نیست. در بسیاری از موارد، شل شدگی‌ها در پلک‌ها منشاء ژنتیکی و وراثتی دارد. افراد با زمینه ارثی با دستور پزشک در سنین کمتر از 40 سال نیز می‌توانند جراحی را انجام دهند. برای سایر افراد توصیه می‌شود عمل در سنین 40 تا 50 سالگی صورت پذیرد. با توجه به روند طبیعی پیری در پوست بعد از گذشت سال‌ها از عمل، باز هم ممکن است فرد دچار افتادگی در نواحی درمان شده شود.

اقدامات قبل از انجام عمل بلفاروپلاستی

قبل از هر گونه کاری برای عمل بلفاروپلاستی، پزشک معالج برای اطمینان از سلامت عمومی بیمار لیستی از آزمایشات را آماده می‌کند. انجام آزمایش‌ها پیش از جراحی ضروری خواهد بود. در ادامه به آزمایشات لازم اشاره می‌شود.

  • آزمایش ایدز
  • هپاتیت بی و هپاتیت سی
  • انعقاد خون
  • تست کم خونی
  • آزمایش فشار خون
  • تست قند خون
  • نوار قلب
  • بارداری

مراقبت ‌های قبل از عمل بلفاروپلاستی

برای انجام عمل بلفاروپلاستی بدون بروز هیچ مشکلی، لازم است مواردی را که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود؛ رعایت کنید.

  • حداقل 15 روز قبل از عمل، از مصرف داروهای مسکن، ضد التهاب غیر استروئیدی، ویتامین گروه E و داروهای گیاهی جدا خودداری کنید.
  • حداقل 15 روز قبل از عمل، مصرف دخانیات را قطع کنید.
  • حداقل 15 روز قبل از عمل، سعی کنید در معرض آفتاب مستقیم قرار نگیرید. وجود آسیب پوستی ناشی از حرارت می‌تواند روند عمل را دچار مشکل کند.
  • از خوردن و آشامیدن در شب قبل از عمل، جدا خودداری کنید.
  • برای رفتن به اتاق عمل از استفاده از هرگونه آرایشی و بهداشتی در بخش‌های مختلف بدن بپرهیزید.

مراقبت‌ های بعد از عمل بلفاروپلاستی

بعد از انجام عمل بلفاروپلاستی باید به نکات و دستور العمل‌های توصیه شده از سوی پزشک، به دقت عمل شود. رعایت نکات می‌تواند دوران نقاهت شما را کوتاه‌تر کرده و روند بهبودی را سرعت بخشد. در ادامه به مهم‌ترین مسائل مورد توجه بعد از پروسه عمل اشاره می‌شود.

  • داروهای تجویز شده به صورت منظم مصرف شوند. از مصرف دارو به صورت خودسرانه جدا بپرهیزید.
  • برای کاهش ورم به وجود آمده بعد از عمل، می‌توانید از کمپرس‌های یخ مخصوص چشم استفاده کنید. اما دقت کنید که نباید هیچ فشاری به ناحیه درمان شده وارد شود.
  • حتما در زمان خواب سر را بالاتر از بدن قرار دهید. می‌توانید از چند بالش برای این امر کمک بگیرید.
  • انجام هرگونه فعالیت سنگینی ممنوع است. 3 روز بعد از جراحی می‌توانید به روند روتین زندگی خود بازگشته و شروع به قدم زن آهسته کنید. فعالیت‌های دیگر که نیاز به انرژی و جنب و جوش بیشتر دارند به 3 هفته بعد از عمل موکول خواهند شد.
  • حداقل تا 1 ماه و نیم از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم آفتاب خودداری نمایید. حتما محل درمان را با کرم‌های ضد آفتاب بپوشانید.
  • حداقل 7 الی 10 روز بعد از عمل بلفاروپلاستی، مواد آرایشی روی پوست خود استفاده نکنید.
  • از مصرف دخانیات خودداری کنید. استعمال هرگونه سیگار می‌تواند دوران نقاهت شما را طولانی‌تر کند.

ماندگاری عمل بلفاروپلاستی چقدر است؟

میزان ماندگاری عمل کاملا به خود فرد بستگی دارد. اگر افراد در سنین پایین اقدام به عمل کنند، قطعا زمانی که وارد میانسالی می‌شوند مجدد به عمل نیاز خواهند داشت. به همین خاطر بهتر است در صورتی که افتادگی پلک زمینه ارثی ندارد، انجام عمل را به سنین 40 تا 50 سال موکول کنید. در نتیجه اثرات ماندگارتری خواهد داشت. همچنین استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی بی‌کیفیت، عدم مراقبت صحیح از پوست، نداشتن روتین اصولی پوستی و مالیدن بیش از حد ناحیه اطراف چشم می‌تواند باعث شود بیشتر به افتادگی پلک دچار شوید. در صورتی که می‌خواهید بعد از عمل نتایج ماندگارتری را تجربه کنید، باید دقت بیشتری در مراقبت از پوست ناحیه چشم به خرج دهید.

بررسی کلی

همانطور که اشاره شد، انجام عمل بلفاروپلاستی یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای درمان مشکلات در ناحیه پلک است. فرقی نمی‌کند در چه سنی تصمیم به انجام عمل بگیرید، در هر صورت لازم است با آگاهی کامل این کار را انجام دهید. برای رسیدن به نتیجه موفقیت آمیز، باید عمل خود را به یک پزشک ماهر بسپارید. پزشکان ماهر را می‌توانید در مراکز معتبر ارائه دهنده خدمات زیبایی پیدا کنید. کلینیک زیبایی پریماه یکی از مجموعه‌های معتبر و با سابقه درخشان در زمینه ارائه خدمات زیبایی است. در این مرکز پزشکان متبحر و متخصصی حضور دارند که جراحی را برای شما بدون کمترین عوارض انجام می‌دهند. ضمن اینکه کلینیک زیبایی پریماه خدمات متنوع دیگری را در زمینه زیبایی به متقاضیان ارائه می‌دهد که می‌توانند جایگزین انجام جراحی شوند.

خدمات کلینیک