چگونه موهای کاشت شده را تقویت کنیم؟ | تقویت موهای کاشت شده

با انجام هر عمل زیبایی، پزشک معالج لیستی از کارها و نکاتی که باید رعایت شود به بیماران خود ارائه می‌دهد. هر بیماری پس از اتمام فرآیند کاشت مو، نیاز به دریافت مراقبت‌های ویژه دارد تا بهترین نتایج را به دست آورد. کاشت مو یکی از عمل‌هایی است که مراقبت‌های بعد از جراحی به اندازۀ خود پروسه، در رسیدن به نتیجه دلخواه، مهم است. افرادی که به تازگی عمل کاشت را انجام داده‌اند این سوال مهم حتما ذهنشان را درگیر کرده است که چگونه می‌توان موهای کاشت شده را تقویت کرد؟ در ادامه این مطلب از کلینیک زیبایی پریماه نکات مهمی که برای تقویت موهای کاشت شده ضروری است و باید رعایت شوند، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

تقویت موهای کاشت شده

1.تقویت ناحیه ریشه موهای کاشت شده

معمولا بعد از انجام پروسه کاشت، حدود 6 ماه فرصت لازم است که موها رشد کرده و به اندازه دلخواه شما برسند. در حالت کلی خواهید دید که تار موهای رشد کرده، نازک هستند. برای تقویت آن‌ها نیاز است زمان صرف کرده و به مو رسیدگی کنید. یکسری از روش‌های مفید وجود دارند که برای تقویت ریشه موهای کاشته شده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

2.تقویت با ورزش

بعد از گذشت 15 روز از انجام پروسه کاشت مو، می‌توانید فعالیت بدنی خود را با انجام ورزش‌های سبکی چون پیاده‌روی خصوصا در هوای آزاد و پاکیزه، شروع کنید. انجام همین فعالیت‌های سبک و ساده باعث خواهد شد گردش خون در نقاط مختلف بدن، خصوصا قسمت سر و موها بیشتر شود. در نتیجه میزان اکسیژن رسانی به ریشۀ مو افزایش یافته و منجر به تقویت موهای کاشت شده خواهد شد.

3.تقویت با استفاده از ماسک مو

ماسک‌های مو بر اساس نیاز موها به مواد مغذی، طراحی و تولید شده‌اند. با استفاده از محصولات مناسب، می‌توانید به خوبی مواد مغذی لازم برای تقویت موها را به آن‌ها برسانید. معمولا ماسک‌های مو دارای ویتامین‌های گروه B، E و آنتی اکسیدان‌ها‌ هستند که برای موها بسیار ضروری خواهند بود.

4.انجام مزوتراپی

یکی از راه‌های بسیار مناسب جهت تقویت ریشۀ موهای کاشت شده، استفاده از خدمات مزوتراپی است. البته باید توجه داشت برای دریافت خدمات مزوتراپی باید حداقل 4 ماه از زمان انجام جراحی، گذشته باشد. با بهره‌گیری از مزوتراپی انواع ویتامین‌های لازم برای رشد و تقویت مو از طریق سوزن‌های بسیار ظریفی به پوست سر تزریق می‌شوند تا مواد به راحتی پروسه جذب را طی کند.

داروهای مفید برای تقویت مو بعد از کاشت

پس از انجام فرآیند کاشت، معمولا پزشکان داروهای خاصی را برای طی شدن دوران نقاهتی بدون دردسر و تقویت موها، تجویز می‌کنند. البته باید توجه داشت که مصرف خود سرانه داروها اصلا توصیه نمی‌شود و حتما باید زیر نظر پزشک متخصص و با دوز مشخص شده اقدام به مصرف کنید. در ادامه به بررسی این داروهای مفید خواهیم پرداخت.

1..بیوتین

مصرف ویتامین‌های خانواده B، یکی از مهم‌ترین مواد مغذی برای تقویت موهای کاشت شده است. استفاده از ویتامین فوق باعث خواهد سرعت رشد مو بسیار بیشتر شود.

2.ویتامین C

کاربرد اصلی ویتامین C درپروسه تقویت موی کاشت شده، التیام زخم‌ها و التهابات پس از کاشت است. هرچه التهاب‌ها زودتر بهبود پیدا کنند، کیفیت پوست سر بهتر شده و فولیکول‌ها در بهترین حالت بهم متصل خواهند شد؛ در نتیجه رشد موها سرعت می‌گیرد.

3.ویتامین E

وظیفه اصلی ویتامین E درباره پوست و مو، افزایش سطح اکسیژن و خون رسانی است. هرچه این وظیفه بهتر و سریع‌تر انجام شود، پروسه رشد مو نیز پیشرفت خواهد کرد.

4.اسید فولیک

ماده مغذی فوق باعث می‌شود گلبول‌های خونی بیشتری در بدن تولید شوند. در نتیجه خون رسانی به فولیکول‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند. در نهایت کل پروسه، به رشد بیشتر و تقویت موها ختم می‌شود.

5.روی

عنصر روی نیز یکی از موثرترین مواد مغذی لازم در پروسه رشد و تقویت موها خواهد بود.

6.زینک

تاثیر خاص زینک روی نواحی مو و ناخن‌ها است. با مصرف مکمل دارای زینک می‌توان به رشد موها بعد از انجام کاشت کمک شایانی کرد.

7.قرص هیرویت

قرص گفته شده مکملی شامل ویتامین‎های گروه B و عناصری مانند زینک، آهن و اسیدهای آمینه ضروری برای تقویت موهای کاشت شده است. این قرص مجموعه کاملی است که می‌تواند فولیکول‌های پیوندی را به خوبی تقویت کرده و بر پروسه رشد مو تاثیر به سزایی بگذارد.

8.ماینوکسیدیل

به شکل محلول طراحی شده است که برای استفاده در محل مورد نظر ماساژ داده می‌شود. در صورت صلاحدید، پزشک معالج حتما برای شما ماینوکسیدیل را تجویز می‌کند.

9.فیناستراید

برای پیشگیری از ریزش موهای پیوند داده شده، باید از تبدیل تستسترون به مادۀ دی هیدروسترون جلوگیری کرد. داروی فیناستراید این هدف را برای شما عملی می‌کند.

تقویت کاشت مو

برای تقویت موهای کاشته شده چه بخوریم؟

سوال مطرح شده، موضوعی بسیار اساسی و مهم است. باید به یاد داشت که در هفته اول پس از انجام جراحی، از مصرف غذاهای فراوری شده، فست فودی، چرب، نمکی و پر از شکر، جدا خودداری کنید. رعایت موارد گفته شده در طی شدن دوران نقاهتی بهتر، به شما کمک می‌كند. در ادامه به بررسی خوراکی‌های مفید برای تقویت موهای کاشت شده خواهیم پرداخت. مصرف مواد غذایی که در ادامه خواهند آمد به شدت توصیه می‌شود.

  • سبزیجاتی مانند کلم بروکلی و انواع میوه‌ها
  • لبنیات
  • حبوبات
  • گوشت‌هایی با درصد پروتئین بالا
  • مواد غذایی دارای آهن، منیزیم، روی، کلسیم
  • مواد خوراکی دارای ویتامین گروه B
  • گوجه فرنگی
  • سیب زمینی
  • انواع ماهی‌ها
  • انواع آجیل‌ها

علل ریزش در موهای کاشت شده

معمولا پس از انجام کاشت مو، ممکن است برخی از افراد شاهد ریزش در موهای خود شوند. این اتفاق امری معمول است. در ادامه به مهم‌ترین علت‌ها و عواملی که باعث بروز ریزش می‌شود، اشاره خواهد شد.

·       ریزش موقت

به نام ریزش شوک نیز شناخته می‌شود. عمل پیوند به صورت یک ضربه شوک به حساب می‌آید که می‌تواند باعث شود فولیکول‌های کاشت شده و برخی از موهای قبلی فرد، دچار ریزشی موقت شوند. معمولا چنین اتفاقی پس از گذشت چند ماه مرتفع شده و موها به حالت رویش مجدد خود باز می‌گردند.

·       تلوژن افلوویوم

بروز استرس ناشی از جراحی، می‌تواند زمینه شکل گیری نوی ریزش موقت را شکل دهد. بدین شکل که فولیکول‌ها زودتر از حالت طبیعی به خاطر استرس به فاز استراحت موهای کاشته شده رفته و دچار ریزش می‌شوند. جای نگرانی وجود ندارد؛ چرا که مشکل فوق موقتی بوده و رویش مجدد اتفاق می‌افتد.

·       بروز عفونت

اگر در صدد تقویت موهای کاشت شده خود هستید، باید بدانید که بروز عفونت برای موها، یک دشمن خطرناک خواهد بود. در صورتی که نواحی عمل شده و حتی اطراف آن درگیر عفونت شوند، می‌توانند روند رشد موها را مختل کرده و حتی باعث ریزش شوند.

·       مراقب نادرست و غیر اصولی

در صورتی که به درستی از موهای جدید حمایت نشده و نکات گفته شده توسط پزشک پیگیری نشود؛ زمینه ریزش مو به راحتی فراهم می‌آید. برای پیشگیری از اتفاقات ناگوار بهتر است موارد زیر را رعایت کنید.

  • عدم دست زدن به موهای کاشته شده یا به صورت ملایم و با ظرافت
  • اجتناب از خراشیدن و خاراندن ناحیه درمان شده
  • محافظت از پوست سر زمانی که در معرض آفتاب قرار می‌گیرد.
  • ماساژ موهای کاشته شده به صورت اصولی
  • تکنیک ضعیف جراح

مهارت و تخصص جراح، تاثیر به سزایی در پروسه کاشت مو دارد. اگر جراح در طی فرآیند عمل به خوبی کار کاشت مو را صورت ندهد، پس از اتمام، قطعا شاهد ریزش موهای خود خواهید بود.

·       شرایط پزشکی زمینه ‌ای

در صورتی که افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای خاصی به صورت ادامه‌دار باشند، این مسئله می‌تواند بر روند درمان تاثیر منفی داشته و موهای کاشت شده در خطر ریزش قرار خواهند گرفت.

عوامل تاثیر گذار بر افزایش ضخامت مو بعد از کاشت

برای تقویت موهای کاشت شده و افزایش ضخامت تارهای مو، لازم است مواردی را مدنظر قرار داد. عوامل مهمی وجود دارند که بعد از پروسه کاشت، می‌توانند ضامن پرپشت شدن موهای شما شوند.

·       سلامت عمومی و سن

افرادی که از سلامت عمومی بدن برخوردار بوده و در سنین جوانی اقدام به کاشت مو می‌کنند، نسبت به افراد دارای بیماری‌ یا کسانی که در سن بالا کاشت مو را انجام می‌دهند؛ نتایج بهتر و ماندگارتری را به دست خواهند آورد.

·       تکنیک جراحی

میزان مهارت جراح در انجام پروسه کاشت مو، عاملی است که مشخص می‌کند شما بعد از عمل، موهای پرپشتی خواهید داشت یا دچار ریزش می‌شوید.

·       کیفیت موی اهدا شده یا بانک مو

هر چه فولیکول‌های سالم و قوی‌تری انتخاب شود، شانس بقا، ماندگاری و کیفیت موی کاشت شده نیز بالاتر می‌رود. معمولا موهای مورد نظر برای کاشت از قسمت پشت سر برداشته می‌شوند.

·       آماده سازی ناحیه دریافت کننده

جراح ماهر می‌داند که انجام برش‌های مناسب، جای گذاری صحیح موها و به طور کلی آماده سازی محل کاشت مو، در کسب نتیجه دلخواه به چه میزان اثر گذار است.

مراقبت‌ های بعد از کاشت مو

برای تقویت موهای کاشت شده لازم است به صورت کامل و دقیق توصیه‌های پزشک معالج را پیگیری کرد. در حالتی که به بهترین حالت از موها مراقبت شود، نتایج دلخواه به دست آمده و صاحب موهایی پرپشت و ضخیم خواهید شد.

·       ژنتیک

در نهایت عوامل ژنتیکی تعیین کننده میزان رشد، الگوی رشد و میزان موفقیت جراحی برای شما خواهند بود.

·       تقویت موی کاشته شده با تغییر در سبک زندگی

معمولا تا مشاهدۀ نتایج نهایی و رشد موهای کاشت شده، زمان زیادی لازم است. در طول این مدت می‌توانید با رعایت نکاتی در سبک زندگی خود، میزان زمان نقاهت و رشد موها را کوتاه‌تر کنید. در ادامه به مهم‌ترین مواردی که در سبک زندگی خود باید رعایت کنید، اشاره می‌شود

ü      رژیم غذایی سالم

داشتن یک رژیم غذایی سالم و پر از مواد مغذی، به شما کمک می‌کند تا موها به خوبی رشد کرده و تارهای مو ضخیم شوند. مصرف پروتئین‌ها رشد مو را تسریع می‌کند. استفاده از مواد غذایی دارای ویتامین C باعث شده که تولید کلاژن در بدن بیشتر شود که برای پوست و مو مفید است. همچنین مصرف غلات کامل منجر به تقویت موهای کاشت شده خواهد شد.

ü      نوشیدن آب کافی

کمبود آب در بدن برای موها بسیار مضر است. این اتفاق باعث شکننده شدن مو می‌شود. موهای شکننده به راحتی دچار ریزش خواهند شد. در نتیجه مصرف آب می‌تواند از چنین حالتی به خوبی پیشگیری کند.

ü      کاهش اضطراب و خواب باکیفیت

استرس تاثیر منفی مستقیمی بر تمام بدن به خصوص موها دارد. بعد از عمل جراحی بهتر است عوامل استرس‌زا را از خود دور کرده و با انجام فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی و تمرینات یوگا آرامش خود را حفظ کنید. همچنین در طول شبانه روز به میزان کافی بخوابید. خواب کافی و باکیفیت باعث خواهد شد بدن در طول استراحت به بازسازی خود بپردازد.

ü      کاهش استفاده از ابزارهای حرارتی مو

ابزارهای حرارتی مو مانند انواع سشوار و اتوها می‌توانند باعث ایجاد شکنندگی در بافت مو شوند. بعد از جراحی بهتر است بسیار با احتیاط از این وسایل استفاده کنید. در صورت استفاده بهتر است با درجه بسیار کم بوده و از مواد و سرم‌های ضد حرارت برای محافظت از موها بهره گیرید.

سخن پایانی تقویت موهای کاشت شده

عمل زیبایی کاشت مو در بین افراد به عنوان یک جراحی زیبایی پرطرفدار شناخته می‌شود. بسیاری از افراد به دلیل مشکلات کم پشتی و کچلی مو به انجام کاشت علاقه مند هستند. باید دقت داشت  پس از انجام عمل، برای تقویت موهای کاشت شده حتما باید مراقبت‎‌های اصولی رعایت شود. یکی از نکات مهم برای رسیدن به نتایج دلخواه در پروسه کاشت مو، انتخاب جراح و پزشک ماهر است.

 چرا که درصد زیادی از موفقیت روند کاشت، مربوط به مهارت و میزان تخصص پزشک خواهد بود. کلینیک زیبایی پریماه با بهره‌گیری از پزشکان مجرب و متخصص در  زمنیه کاشت مو توانسته است بهترین شرایط را برای متقاضیان کاشت مو فراهم آورد. تیم تخصصی حاضر در مجموعه بهترین خدمات کاشت را در بهترین شرایط به بیماران ارائه می‌کنند.

منبع:

How to take care of your hair after hair transplant ?

 

خدمات کلینیک