ماسک ‌های خانگی برای روشن شدن پوست و رفع جوش

بروز آکنه و جوش یکی از موارد خدمات پوست است که بسیار شایع است و همواره افراد را دچار تشویش می‌کند. اما هیچ جای نگرانی وجود ندارد، چرا که راهکارهای درمانی بسیاری وجود دارد که می‌توانند در درمان جوش‌ها موثر واقع شوند. در کنار راهکارهای دارویی و شیمیایی که پزشکان توصیه می‌کنند، می‎توان از انواع ماسک ‌های خانگی برای رفع جوش استفاده کرد. ماسک‌ها بر خلاف سایر روش‌ها عوارضی ندارند. زیرا به طور معمول از مواد اولیه طبیعی و گیاهی ساخته می‌شوند. به همین خاطر همه افراد می‌توانند بدون نگرانی از آن‌ها استفاده کنند. در ادامه این مطلب از مجله تخصصی پریماه به بررسی انواع ماسک‌های خانگی که می‌توان برای برطرف کردن مشکلات جوش و روشن شدن پوست استفاده کرد؛ پرداخته خواهد شد.

ماسک خانگی

 

چه چیزی باعث بروز جوش می‌ شود؟

بهتر است پیش از بررسی ماسک‌ها برای پوست بدانیم علت بروز جوش روی سطح پوست چیست. به صورت طبیعی پوست برای حفظ سلامت خود و جلوگیری از بروز خشکی، اقدام به تولید چربی لازم می‌کند. چربی در حد لزوم توسط غدد مربوطه تولید شده و به سطح پوست فرستاده می‌شود. زمانی که چربی بیشتر از حد لازم تولید شود، در سطح پوست تجمع کرده و باعث بروز انواع جوش خواهد شد. البته باید گفت که آلودگی‌های محیطی نیز می‌تواند یکی از علل‌ ایجاد جوش باشد. همچنین برخی از باکتری‌ها وجود دارند که با ورود به بدن می‌توانند باعث بروز جوش روی سطح پوست شوند. برای مقابله با همگی موارد گفته شده، می‌توان از ماسک ‌های خانگی بهره برد.

انواع ماسک های‌ خانگی مناسب برای صورت

با استفاده از ماسک‌های تولید شده از مواد گیاهی می‌توانید به سادگی برای رفع جوش روی پوست خود اقدام نمایید. همچنین دستورالعمل‌های خانگی معمولا به همراه پاکسازی، خاصیت روشن شدن پوست را نیز به ارمغان می‌آورند. در ادامه لیستی از بهترین ماسک‌ های خانگی به همراه طرز تهیه و استفاده برای شما عزیزان بیان می‌شود.

·       ماسک آووکادو و لیمو

هر دو ماده فوق برای پوست بسیار مفید است. آووکادو پوست را به سمت کلاژن سازی تحریک می‌کند و لیمو نیز رنگدانه‌های تیره را به سمت روشن شدن هدایت خواهد کرد. برای ساخت یک ماسک با ترکیب مواد بالا لازم است که 1 عدد آووکادو رسیده را کاملا میکس کرده و به آن 1 قاشق عسل ارگانیک اضافه کنید. آب نصف یک لیموترش تازه را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید. پیشنهاد می‌شود اگر پوست بسیار حساسی دارید، از لیموی کمتری استفاده کرده یا به طور کلی از دستور تهیه حذف کنید. چرا که ماسک آووکادو و لیمو در روشن شدن پوست موثر بوده و پوست را به نور حساس می‌کند. به همین خاطر بهتر است شب ماسک را به مدت 5 الی 10 دقیق روی پوست گذاشته و سپس به خوبی پوست را بشویید.

·       ماسک سرکه سیب و خاک رس

در ادامه لیست ماسک ‌های خانگی باید به ماسک سرکه سیب و خاک رس اشاره کرد. هر دو مادۀ موثر هستند، ترکیب ماسک دارای خواص چربی زدایی اضافی از پوست است و به کنترل چربی ترشح شده می‌پردازد. اسیدهای طبیعی موجود در ترکیب سرکه سیب، سطح پوست را به خوبی پاکسازی می‌کند. در نتیجه در رفع جوش‌های صورت بسیار کمک کننده است.

 برای ساخت ماسک لازم است 1 قاشق خاک رس بهداشتی را با 2 قاشق سرکه سیب خام و ارکانیگ مخلوط کرده و بهتر است 1 کپسول پروبیوتیک را نیز به ماسک اضافه کنید. خمیر به دست آمده را روی پوست ماساژ دهید و بگذارید 15 دقیقه بماند. سپس پوست را شستشو داده و حتما از مرطوب کننده مخصوص پوست استفاده کنید.

·       ماسک سیر و شیر

سیر یکی از گیاهانی است که خواص بسیاری دارد. از جمله می‌توان به خاصیت باکتری زدایی اشاره کرد. سیر می‌تواند باکتری‌هایی که باعث بروز جوش می‌شوند را از بین برده و التهابات را کاهش می‌دهد. شیر در روشن شدن پوست نیز موثر است. ترکیب دو ماده با یکدیگر می‌تواند شادابی فراوانی به پوست ببخشد. برای تهیه ماسک لازم است سیر را با یک روغن مانند جوجوبا رقیق کنید.

 چرا که استفاده مستقیم سیر در ماسک‌ های خانگی و روی پوست می‌تواند منجر به سوختگی و خارش شود. 1 حبه سیر را با 1 قاشق روغن مخلوط کنید. سپس شیر با به مخلوط بیافزایید. می‌توانید از عسل یا آلوئه‌ورا نیز به جای شیر استفاده کنید. ماسک آماده شده را به مدت 5 تا 10 دقیقه روی پوست بگذارید. سپس با آب گرم پوست را کاملا بشویید.

·       ماسک خیار و ماست

خیار را می‌توان یک ماده موثر در رفع جوش صورت دانست. ماست نیز یک پروبیتیک طبیعی است که برای پوست‌های حساس و تحریک شده بسیار مفید است. ترکیب دو ماده فوق می‌تواند یک ماسک طبیعی برای تغذیه پوست را به وجود آورد. برای ساخت ماسک لازم است نصف یک خیار تازه را پوره کنید و 2 قاشق ماست ساده را به خیار بیافزایید. جهت خواص بیشتر نیز بهتر است محتویات یک کپسول پروبیوتیک را به مخلوط اضافه کنید. ماسک آماده شده را به مدت 15 دقیقه روی پوست به جز اطراف چشم قرار داده و سپس به خوبی پوست را بشویید.

·       ماسک آسپرین

مواد موجود در آسپرین التهابات پوستی را کم کرده و باعث روشن شدن پوست می‌شود. ماسک آسپرین در دسته ماسک ‌های خانگی قرار می‌گیرد. برای استفاده از خواص آسپرین تنها کافی است 3 عدد قرص بدون روکش را کاملا پودر کرده و نصف قاشق عسل و یک قاشق ماست ساده مخلوط کنید. خمیر به دست آمده را به مدت 10 دقیقه روی پوست بگذارید و سپس به خوبی پوست را بشویید. خواهید دید که پوست به خوبی آبرسانی شده و لکه‌های پوستی کم کم از بین می‌روند.

·       ماسک عسل مانوکا

عسل مانوکا ماده‌ای موثر در برابر جوش و لکه‌های پوستی است. برای استفاده از از عسل کافی است به صورت مستقیم روی نواحی دارای جوش به صورت ضربه‌ای ماساژ داده شود. به طور کلی مدت زمان کوتاهی در حد چند دقیقه با ضربات آرام عسل را روی پوست قرار دهید. پس از اتمام زمان صورت خود را با آب گرم بشویید. عسل مانوکا در رفع جوش بسیار موثر است و می‌تواند باکتری‌هایی که عامل بروز جوش بوده‌اند را از روی صورت بزداید.

·       ماسک روغن درخت چای و آلوئه‌ ورا

روغن درخت چای یک ضد باکتری طبیعی است که می‌تواند صورت را به خوبی ضدعفونی کند. برای تهیه ماسک باید 2 قاشق ژل آلوئه‌ورا را با 2 قطره روغن درخت چای مخلوط کنید. 1 عدد سفیده تخم مرغ را نیز به خوبی همزده تا کف کند. تخم مرغ را به مواد اضافه کرده و بعد از یکدست شدن، ماسک را روی صورت به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید. ماسک فوق بین ماسک‌ های خانگی برای برطرف شدن جوش‌ها، بسیار موثر است.

·       ماسک آب برنج

یک ترکیب عالی برای روشن شدن پوست قطعا استفاده از آب برنج است. آب برنج را زمانی که در حال پخت است و قبل از اضافه کردن نمک بردارید. آب سرد شده را در ظرفی ریخته و به وسلیه یک تکه پنبه آغشته شده به مواد بر روی پوست مالش دهید. اجازه دهید به مدت 20 دقیقه مواد روی پوست شما بماند و سپس با آب پوست را بشویید. آب برنج سرشار از ویتامین‌های ضروری برای پوست است که می‌تواند در رفع جوش سرسیاه نیز موثر واقع شود. در واقع آب برنج یک ماسک صورت خانگی برای سفیدی پوست خواهد بود.

·       ماسک آرد نخودچی و گلاب

گلاب یکی از موادی است که به خوبی می‌تواند پوست را پاکسازی کند و در کنارش روشن کنندگی را نیز به ارمغان آورد. آرد نخودچی نیز پوست را برای کلاژن سازی بیشتر تحریک خواهد کرد. ترکیب دو ماده در کنار یکدیگر می‌تواند یکی از بهترین انواع ماسک ‌های خانگی را به وجود آورد. به همین منظور 2 قاشق گلاب را با 1 قاشق آرد نخودچی مخلوط کنید و ماسک را به مدت 20 دقیقه روی صورت قرار دهید. سپس با آب شستشو داده و حتما از مرطوب کننده استفاده کنید.

·       ماسک کدو تنبل

پوستی درخشان را می‌توانید با بهره گیری از ماسک کدو تنبل به دست آورید. برای ساخت ماسک لازم است که 2 قاشق پوره کدو را با نصف قاشق عسل و شیر مخلوط کنید. خمیر به دست آمده را به مدت 20 دقیقه روی پوست قرار داده و سپس با آب گرم آبکشی کنید.

·       ماسک پاک کننده تخم مرغ

تخم مرغ خاصیت پاک کنندگی بالایی دارد. ترکیب تخم مرغ با آبلیموی تازه می‌تواند باعث روشن شدن پوست شود. 1 عدد سفیده تخم مرغ را با همزن به خوبی تا مرحله‌ای که کف کند، هم بزنید. نصف قاشق خاک رس و یک چهارم قاشق آبلیمو را به تخم مرغ اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. خمیر به دست آمده را در هر منطقه‌ای از صورت که دارای جوش است، بزنید. بعد از 10 دقیقه پوست را آبکشی کرده و حتما از مرطوب کننده مناسب پوست استفاده کنید. توجه شود به خاطر وجود آبلیمو بهتر است شب‌ها از ماسک استفاده کرده و برای دریافت نتیجه مطلوب، هفته‌ای یکبار لایه برداری صورت گیرد.

·       ماسک اسکراب پوست انار

آخرین مورد از لیست بهترین ماسک‌ های خانگی را با معرفی اسکراب انار به پایان می‌رسانیم. پوست انار یک آنتی اکسیدان قوی است که به خوبی پوست را باکتری‌زادیی کرده و باعث رفع جوش از پوست می‌شود. برای استفاده از پوست انار کافی است پوست‌های انار را خرد کرده و در دمای بالای فر خشک کنید. پس از سرد شدن، آسیاب کنید تا پودر شوند. 2 قاشق پودر پوست انار را با کمی گلاب اضافه کرده تا یک خمیر ملایم به دست آید. ماسک را در نواحی دارای لکه وجوش استفاده کنید و بر محل‌های مورد نظر ماساژ دهید. پس از گذشت 10 دقیقه پوست را با آب گرم آبکشی کنید. پوست انار را می‌توان یک ماسک ضد جوش فوری دانست.

آیا ماسک ‌های خانگی مضر هستند؟

با توجه به اینکه پایه ساخت ماسک خانگی تماما از مواد اولیه گیاهی و طبیعی است، ممکن است اینطور به نظر بیاید که در هر زمان و به هر شکلی می‌توان از ماسک استفاده کرد و هیچ عوارضی نخواهد داشت. اما باید توجه کرد که ممکن است بدن افراد به ماسک‌های طبیعی نیز واکنش نشان دهد. چرا که در استفاده از همین موارد نیز باید جانب احتیاط رعایت شده و نسبت به مواد به کار رفته، تعداد دفعات استفاده و میزان ماندن بر روی پوست دقت کرد. به همین خاطر بهتر است پیش از استفاده از هر نوع از ماسکی ماسک ‌های خانگی با پزشک خود مشورت کنید. در صورتی که پوست حساسی دارید، مراجعه به پزشک برای شما بیشتر ضرورت دارد.

سخن آخر ماسک ‌های خانگی

همانطور که از قدیم الایام میان افراد باب بوده که از مواد طبیعی برای درمان بیماری‌های خود استفاده می‌کردند، حال برای تغذیه و رفع مشکلات  پوستی،از مواد گیاهی استفاده کنند. در همین راستا بسیاری از ماسک‌ها با دستورالعمل ساخت راحت است که افراد می‌توانند برای پوست خود استفاده کنند. باید توجه داشت که بهتر است استفاده از هر نوع ماسک ‌های خانگی حتما زیر نظر پزشک صورت گیرد. چرا که ممکن است بدن به هر کدام از مواد اولیه واکنش نشان داده و مشکلات جدی‌تر شود. بهتر است در این راستا به کلینیک‌های معتبر زیبایی مراجعه کنید. کلینیک زیبایی پریماه یکی از بهترین مجموعه‌های حال حاضر در کشور است که خدمات زیبایی را به مراجعان خود ارائه می‌دهد. این مجموعه با بهره گیری از پزشکان مجرب و متخصص در تیم خود، یکی از بهترین گزینه‌ها برای دریافت مشاوره و خدمات زیبایی است.

منبع:

The Best DIY and Store-Bought Face Masks for Acne

خدمات کلینیک