مزوتراپی مو چیست؟ ریزش مو یکی از مهمترین مشکلاتی است که اکثر افراد آن را تجربه میکنند. معمولا این مشکل در آقایان شایعتر از بانوان است. عوامل مختلفی بر ریزش موی سر تاثیرگذار هستند. به عنوان مثال، عوامل ژنتیکی، تغییرات هورمونی، ابتلا به برخی بیماریهای خاص، سبک زندگی ناسالم و مواردی مانند این، میتوانند باعث ریزش موی شدید شوند.
سوال مهمی که در این میان ایجاد میشود، این است که بهترین چاره برای رفع ریزش موی شدید یا طاسی سر چیست؟ میتوان از روشهای مختلف مثل کاشت مو یا مزوتراپی مو برای رفع این مشکل استفاده کرد. همانطور که میدانید، موهای سالم و پرپشت تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی چهره شما دارد.بنابراین اگر ریزش موی شدیدی را تجربه میکنید، بهتر است به دنبال یک روش مناسب برای رفع آن باشید.
مزوتراپی مو یک روش کم تهاجمی و ایمن برای افزایش رشد موهای سر است. این کار طی چند جلسه مختلف انجام میشود و به مرور زمان میزان رشد موها افزایش پیدا خواهد کرد. اگر سوالات زیادی در رابطه با نحوه انجام مزوتراپی یا ویژگیهای آن در ذهن دارید، پیشنهاد میکنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کنید. زیرا در ادامه این مطلب از کلینیک زیبایی پریماه قصد داریم به طور کامل درباره مزوتراپی مو توضیح دهیم.
مزوتراپی از چه زمانی ابداع شد؟
بگذارید ابتدا تاریخچه مزوتراپی را مورد بررسی قرار دهیم تا درک درستی از نحوه انجام این کار داشته باشید. مزوتراپی شامل دو عبارت یونانی مزو به معنی میانه و تراپی به معنی درمان است. در سال ۱۹۵۸، کشور فرانسه اصطلاح مزوتراپی را به صورت رسمی مورد استفاده قرار داد. در این روش، داروهای خاصی به نواحی مختلف صورت یا سر تزریق میشود. این ترکیبات شامل آنزیمها، هورمونها، عصارههای گیاهی، ویتامینها و سایر مواد تقویت کننده مو مانند اسید هیالورونیک هستند.
مزوتراپی مو بر همه افراد تاثیر یکسانی ندارد. یعنی با توجه به شرایط ژنتیکی یا وضعیت جسمانی شخص، ممکن است اثرات این روش متفاوت باشد. فردی به نام «میشل پیستور»، درباره این روش تحقیقات گستردهای را انجام داد. در سال ۱۹۸۷، یک محقق دیگر مزوتراپی را به عنوان یک روش درمانی و پزشکی معرفی کرد. در نهایت، این روش به عنوان یک تکنیک پزشکی پرطرفدار برای رفع بسیاری از مشکلات پوستی یا مشکلات مو شناخته شد.
مزوتراپی مو چیست؟
همانطور که گفته شد، عبارت مزوتراپی از دو کلمه مزو به معنی لایه میانی و تراپی تشکیل شده است. بنابراین در این روش، لایه میانی پوست هدف قرار میگیرد. ترکیبات دارویی به این لایه تزریق شده و مشکلات پوست یا مو برطرف خواهد شد. این روش به عنوان یک راهکار غیر تهاجمی برای رفع آسیبها مورد استفاده قرار میگیرد و کاربردهای گوناگونی دارد.
به عنوان مثال امروزه از مزوتراپی برای کانتورینگ صورت، کاهش وزن، درمان پیری پوست و ریزش مو، بیماری آلوپسی، اختلالات استخوانی و مواردی مانند این استفاده میشود. سوال مهم این است که چرا ترکیبات دارویی به لایه مزودرم تزریق میشوند؟ در قسمت درم پوست، فولیکولهای مو، رشتههای کلاژن، رگهای خونی و مواردی مانند این وجود دارند. بنابراین تزریق دارو به این ناحیه، باعث تحریک رشد مو و افزایش تولید کلاژن میشود.
آیا مزوتراپی بعد از کاشت مو الزامی است؟
اگر به تازگی برای کاشت مو اقدام کردهاید، ممکن است کاندیدای مناسبی برای انجام مزوتراپی موی سر باشید. در فرایند کاشت مو، فولیکولهای سالم از ناحیه پشت سر به ناحیه طاس سر منتقل میشوند. البته ممکن است از روشهای دیگری برای کاشت مو استفاده شود. اما در نهایت، فولیکولهای پیوند زده شده به اکسیژن و مواد مغذی نیاز دارند. هر چقدر مواد مغذی بیشتری به فولیکولها برسد، رشد بیشتری خواهند داشت و شخص نتیجه بهتری از کاشت مو دریافت میکند.
به همین دلیل برخی پزشکان معتقد هستند، انجام جلسات مزوتراپی بعد از کاشت مو ضروری است. البته قبل از انجام این کار، باید با پزشک خود مشورت کنید. زیرا ممکن است کاندیدای مناسبی برای انجام این کار نباشید. هدف دیگر از انجام مزوتراپی مو بعد از فرایند کاشت، کمک به درمان زخم و کاهش طول دوره نقاهت است.
مزایای مزوتراپی بعد از کاشت مو
برخی از مهمترین مزایای مزوتراپی بعد از کاشت مو، شامل موارد زیر هستند:
- جلوگیری از ریزش موهای پیوند زده شده
- افزایش ضخامت فولیکولهای مو
- افزایش سرعت رشد موهای سر
- افزایش تراکم و پرپشتی موهای سر
- درمان سریع زخم
مراحل انجام مزوتراپی مو
تزریق مواد دارویی به موی سر طی چند مرحله مختلف انجام میشود. در ادامه این مراحل را برای شما بیان میکنیم.
1.مرحله اول: دریافت مشاوره
مهمترین مرحله قبل از انجام این کار دریافت مشاوره است. ابتدا باید کلینیک مناسبی را برای تزریق ترکیبات دارویی به موی سر انتخاب کنید. کلینیک مورد نظر باید از اعتبار بالایی برخوردار باشد. همچنین بهتر است سابقه کاری کلینیک و رضایت زیباجویان و مراجعه کنندگان آن مرکز را مورد بررسی قرار دهید. در جلسه مشاوره، پزشک وضعیت موهای سر شما را مورد بررسی قرار میدهد.
به عنوان مثال میزان ریزش مو، دلایل ریزش مو و مواردی مانند این ارزیابی خواهد شد. در نهایت، پزشک بهترین روش را به شما پیشنهاد خواهد داد. به عنوان مثال اگر میزان ریزش یا طاسی بسیار شدید باشد، ممکن است پزشک از شما بخواهد برای انجام کاشت مو اقدام کنید. اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید یا دارو مصرف میکنید، باید این مسئله را با پزشک در میان بگذارید.
2. دوم: انجام مزوتراپی
برای انجام این کار، ابتدا مقداری ماده بیحسی روی ناحیه مورد نظر مالیده میشود. معمولاً از بیحسی موضعی یا بیحسی تزریقی استفاده میشود. قبل از تزریق بیحسی، باید سطح پوست در ناحیه مورد نظر کاملاً استریل شود تا خطر بروز عفونت کاهش پیدا کند. در مرحله بعد، محلول مزوتراپی توسط پزشک آماده خواهد شد. محلولهای مزوتراپی معمولاً به صورت آماده از شرکتهای داروسازی معتبر خریداری میشوند.
برخی از برندها مثل فیوژن اسپانیا، محلولهای با کیفیتی تولید میکنند که توسط پزشکان مورد استفاده قرار میگیرد. مقداری از این محلول وارد سرنگ خواهد شد. سپس مزوتراپی از طریق سوزن سرنگ تا عمق یک میلیمتری پوست تزریق میشود. پزشک ماده را به نواحی مختلف سر تزریق میکند. این کار معمولاً بین ۲۰ الی ۳۰ دقیقه طول میکشد. بعد از انجام مزوتراپی، میتوانید بلافاصله مرخص شوید و به محل کار یا منزل برگردید.
آیا مزوتراپی موی سر درد دارد؟
یکی از مهمترین سوالاتی که برای بسیاری از افراد ایجاد میشود، این است که مزوتراپی مو درد دارد؟ هنگامی که مواد مزوتراپی به لایه درم پوست سر تزریق میشوند، شما احساس درد نخواهید داشت. ممکن است کمی احساس سوزش یا گزگز داشته باشید که کاملاً قابل تحمل است. بنابراین نیازی نیست در رابطه با درد مزوتراپی نگران باشید. البته همه چیز به مهارت پزشک و تکنیک مزوتراپی بستگی دارد. به عنوان مثال اگر داروی بیحسی به طور کامل اثر کرده باشد، به هیچ وجه احساس درد نخواهید داشت.
مواد تشکیل دهنده محلول تزریقی مزوتراپی
در این روش از یک کوکتل مخصوص به نام کوکتل مزوتراپی استفاده میشود. در این کوکتل، ترکیبات مختلفی وجود دارند که باعث تقویت مو میشوند و استحکام یا پایداری فولیکولهای مو را افزایش میدهند. مواد تشکیل دهنده محلول تزریقی مزوتراپی شامل موارد زیر هستند:
- مواد معدنی شامل زینک، فسفر، منیزیم
- داروهای مغذی همانند سیلیکون
- داروی بیحسی موضعی
- کلسیتونین (کلسیتونین مادهای است که باعث افزایش خونرسانی به سلولهای پوست سر میشود و از این طریق بر رشد مو تاثیر میگذارد)
- داروهای اتساع دهنده عروق خونی (با اتساع رگهای خونی، مواد مغذی بیشتری در اختیار سلولهای پوستی قرار خواهد گرفت)
چه افرادی باید برای مزوتراپی مو اقدام کنند؟
همه افرادی که مشکلات موی سر را تجربه میکنند یا تمایل دارند موهای سالم و پرپشت داشته باشند، میتوانند برای انجام مزوتراپی مو اقدام کنند. اگر نشانههای زیر را تجربه میکنید، به احتمال زیاد مزوتراپی انتخاب کاملاً مناسبی برای شما خواهد بود:
- ریزش بیش از حد مو
- پوسته سر همراه با تجزیه غدد چربی
- شوره سر
- پوست سر خشک
- افزایش شکنندگی مو و شکنندگی مو
- کاهش حجم مو
مراقبت های بعد از مزوتراپی مو
برای جلوگیری از بروز عوارض مزوتراپی مو، باید به برخی دستورالعملها و نکات توجه داشته باشید. در ادامه این مراقبتها را برای شما بیان میکنیم:
- برای شستشوی موهای سر، از شامپوهای با مواد شیمیایی قوی استفاده نکنید. ۳ تا ۴ روز صبر کرده و سپس موهای خود را با آب و شامپوی ملایم شستشو دهید.
- برای دو الی سه روز از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید. میتوانید هنگام خروج از منزل از کلاه استفاده کنید.
- تا چند ساعت اول بعد از مزوتراپی دوش نگیرید. همچنین بهتر است تا چند روز به استخر یا سونا نروید. زیرا مناطق تزریق شده باید به طور کامل خشک باشند.
- به هیچ وجه نواحی تزریق شده را فشار ندهید. زیرا ممکن است آسیب شدیدی به پوست سر وارد شود و احتمال بروز عوارضی مثل کبودی یا تورم افزایش یابد.
- از مصرف نوشیدنیهای الکلی یا دخانیات خودداری کنید. نوشیدنیهای الکلی یا سیگار بر طول دوره نقاهت تاثیرگذار هستند و باعث افزایش عوارض مزوتراپی میشوند.
مزایای مزوتراپی مو
این روش، طی چند سال گذشته طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است و یکی از بهترین روشهای درمان ریزش موی شدید است.
- یکی از مهمترین مزایای آن این است که با هزینه کمتری نسبت به سایر روشهای درمانی انجام میشود و نتایج طولانی مدت دارد.
- علاوه بر این، در هر جلسه مزوتراپی مقدار زیادی مواد معدنی و ویتامین وارد لایه درم پوست خواهد شد که باعث افزایش کیفیت تارهای مو میشود. برخی از مهمترین مزایای این روش شامل موارد زیر هستند:
- با استفاده از مزوتراپی، ریزش مو به مرور زمان و به تدریج متوقف خواهد شد. همچنین میزان رشد موهای سر افزایش پیدا خواهد کرد.
- ترکیبات مزوتراپی میتوانند فعالیت غدد چربی را کنترل کنند. در نتیجه، موهای شما تمیز و پر پشت به نظر خواهند رسید.
- میزان جریان خون و اکسیژن رسانی به سلولهای پوستی افزایش پیدا خواهد کرد. همین مسئله باعث کاهش شوره سر میشود.
- میزان تراکم صافی و درخشندگی موها افزایش پیدا میکند.
- مواد مفید و ضروری به صورت مستقیم در اختیار فولیکولها قرار میگیرند. در حالی که هنگام استفاده از شامپو یا ماسکهای تقویت کننده مو، ترکیبات موثر به صورت مستقیم در اختیار فولیکول یا سلولهای پوستی قرار نخواهند گرفت.
- مدت زمان انجام این روش بسیار کوتاه است. علاوه بر این، نیازی به بستری شدن ندارد و شخص به راحتی میتواند سایر فعالیتهای روزمره خود را انجام دهد. مدت زمان هر جلسه مزوتراپی به عوامل مختلف مثل میزان آسیبهای مو، مهارت پزشک و مواردی مانند این بستگی دارد. ولی به طور کلی، بین بیست الی سی دقیقه به طول میانجامد. برای برخی افراد این مدت زمان بیشتر است.
- ترکیبات مزوتراپی به سایر اندامهای داخلی بدن آسیب نمیزنند و باعث آسیب دیدن سیستم گوارشی نخواهند شد. این ترکیبات صرفا شامل برخی مواد دارویی هستند که به رشد فولیکول مو کمک میکند.
بررسی کلی
مزوتراپی مو یک روش ایدهآل و مناسب برای درمان ریزش موی شدید است. در این روش، ترکیبات دارویی مثل آنزیمها یا مواد محرک رشد به نواحی مختلف پوست سر تزریق خواهند شد. این ترکیبات به لایه درم تزریق میشوند. فولیکولها و رگهای خونی در این لایه قرار دارند و میتوانند ترکیبات دارویی را به سلولهای پوستی برسانند. بعد از انجام مزوتراپی، میزان رشد موهای سر افزایش پیدا خواهد کرد و ریزش مو کاهش خواهد یافت. این فرایند چند جلسه مختلف انجام میشود. بعد از گذشت چند جلسه، میتوانید نتایج را مشاهده کنید. البته نتایج بعد از یک جلسه مزوتراپی نیزقابل مشاهده هستند.
اما برای درمان کامل مشکلات مو و رفع ریزش موی شدید، باید درمان را تا چند جلسه ادامه دهید. فرایند مزوتراپی موهای سر، باید با دقت بسیار بالایی انجام شود. بنابراین بهتر است به یک کلینیک زیبایی مناسب مراجعه کنید. سایت کلینیک پوست، مو، زیبایی و لیزر پریماه، فرایند مزوتراپی مو را با بهترین مواد اولیه و بالاترین سطح کیفیت انجام میدهد. علاوه بر این میتوانید در این مجموعه، از خدمات زیبایی دیگر نیز بهرهمند شوید. اگر برای دریافت این خدمات به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، پیشنهاد میکنیم با کارشناسان کلینیک زیبایی پریماه تماس بگیرید.
منبع: