تزریق ژل

اخیراً تزریق ژل به رایج‌ترین روش جوانسازی و زیباسازی صورت تبدیل شده است. اکثر مردم برای صاف کردن خط لبخند یا افزایش حجم لب و گونه، از این روش استفاده می‌کنند. ژل نوعی پرکننده پوستی است که به نواحی مختلف صورت و بدن مثل دست‌ها تزریق می‌شود. این ماده برای از بین بردن خطوط پیری و پر کردن نواحی عمیق صورت مورد استفاده قرار می‌گیرد. سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا، تحقیقاتی درباره میزان رضایت مردم از تزریق ژل انجام داده است.

نتیجه این تحقیقات نشان می‌دهد، اکثر مردم از نتیجه این روش رضایت دارند. با این حال، تزریق ژل برای همه افراد مناسب نیست. ممکن است برخی افراد نسبت به پرکننده‌ها حساسیت داشته باشند. بنابراین بهتر است قبل از تزریق این ماده، با پزشک مشورت کنید. این تکنیک عوارض و خطرات کمتری نسبت به سایر روش‌های جوانسازی صورت مثل جراحی و هایفوتراپی دارد. در ادامه این مطلب از کلینیک زیبایی پرماه قصد داریم به طور کامل درباره تزریق ژل و ویژگی‌های آن توضیح دهیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

تزریق ژل چیست؟

تزریق ژل چیست؟

تزریق ژل فرایندی است که برای جوانسازی صورت و افزایش حجم برخی نقاط بدن یا صورت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکنیک برای ایجاد ظاهری صاف و بدون چین و چروک کاملاً مناسب است.‌ برندهای ژل موجود در بازار بسیار متنوع هستند. سازمان غذا و داروی جهانی، برخی از بهترین برندهای ژل را به مردم معرفی کرده است. تکنیک تزریق ژل به صورت، یک روش غیر تهاجمی و ایمن برای رفع چین و چروک صورت و پر کردن بخش‌های عمیق می‌باشد. اما ماندگاری آن نسبت به برخی روش‌های دیگر مثل جراحی یا تزریق چربی کمتر است. به همین دلیل، لازم است هر چند وقت یکبار برای تزریق این ماده اقدام کنید.

کاربردهای تزریق ژل

این روش کاربردهای گوناگونی دارد. در ادامه برخی از این کاربردها را برای شما بیان می‌کنیم.

  1. برای از بین بردن چین و چروک متوسط تا شدید صورت مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین برخی خطوط مثل خط لبخند یا خط اخم را از بین می‌برد.
  2. برای پر کردن لب‌ها، گونه‌ها، چانه، گودی، زیر چشم، خط فک و پشت دست مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  3. برای رفع آکنه و لکه روی صورت مناسب است.

خطرات و عوارض تزریق ژل

این روش مانند هر تکنیک زیبایی دیگری، دارای عوارض و خطراتی است. عمده این عوارض و خطرات شامل تورم و کبودی هستند. کبودی، قرمزی یا تورم بعد از تزریق ژل کاملاً موقتی است و بعد از گذشت چند روز از بین می‌رود. اگر عوارض جانبی برای دو هفته یا بیشتر ادامه پیدا کرد، لازم است به پزشک مراجعه کنید. خطرات و عوارض تزریق ژل به صورت رایج عبارتند از:

  • کبودی
  • سرخی
  • تورم
  • درد
  • خارش
  • کهیر

در موارد بسیار نادر، احتمال بروز عوارض خطرناک‌تر نیز وجود دارد. به عنوان مثال التهاب یا تورم بافت نزدیک به محل تزریق برای مدت طولانی، یکی از عوارض خطرناک تزریق ژل است‌ این معارضه ممکن است ناشی از عفونت‌های ویروسی و باکتریایی باشد. همچنین اگر پزشک تجربه کافی نداشته باشد، ممکن است برخی رگ‌های خونی آسیب ببیند و خطر بروز واکنش‌های آلرژیک افزایش یابد. برخی دیگر از عوارض نادر شامل موارد زیر هستند:

  1. عفونت
  2. زخم در محل تزریق
  3. واکنش آلرژیک
  4. نکروز (مرگ بافت)
  5. ژل های مورد تایید FDA

انواع ژل بر اساس ماده تشکیل دهنده

ژل‌های صورت یا بدن انواع مختلفی دارند. در ادامه برخی از ژل‌های مورد تایید سازمان غذا و داروی جهانی را به شما معرفی می‌کنیم:

1.کلاژن گاوی

کلاژن گاوی اولین ماده‌ای بود که توسط سازمان غذا و داروی جهانی تایید شد. این ماده برای تزریق به شیارها و خطوط صورت یا پر کردن نواحی مختلف مثل لب مورد استفاده قرار می‌گرفت. کلاژن گاوی حاوی 95% نوع I و 5% کلاژن نوع III است‌. این ماده در سال ۱۹۸۱ مورد تایید قرار گرفت و به سرعت محبوبیت پیدا کرد. بعد از مدتی محققان متوجه شدند، انجام آزمایشات پوستی قبل از تزریق کلاژن گاوی الزامی است.

زیرا گزارش‌هایی مبنی بر بروز علائم آنفولانزا و بیماری‌های باکتریایی دریافت شده بود. همین مسئله باعث شد، محبوبیت کلاژن گاوی به عنوان یک ژل ‌کاربردی کاهش پیدا کند. محققان آزمایش‌های مختلفی را انجام دادند تا میزان حساسیت و واکنش نسبت به کلاژن گاوی را کاهش دهند. لازم به ذکر است که ماندگاری این ژل نسبت به سایر ژل‌های امروزی بیشتر است. به گونه‌ای که در دسته ژل‌های دائمی قرار می‌گیرد.

2.اسید هیالورونیک

اسید هیالورونیک (HA)، یکی دیگر از مواد موجود در ژل است. این ماده طی چند سال اخیر طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. هیالورونیک اسید به صورت طبیعی در پوست وجود دارد و برای حفظ رطوبت پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پرکننده، در واقع نوعی ژل نرم و سازگار با بدن است که بین ۶ الی ۱۲ ماه ماندگاری دارد. به مرور زمان، بدن انسان هیالورونیک اسید موجود در زیر پوست را جذب می‌کند. در اغلب ژل‌های امروزی، ماده‌ای به نام لیدوکائین نیز وجود دارد تا درد هنگام تزریق یا بعد از تزریق را کاهش دهد.

نمک سدیم HA (هیالورونات سدیم) نیز در برخی ژل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده یک پلی ساکارید بیولوژیکی است که در قسمت خارجی بافت همبند وجود دارد. تزریق این ماده به داخل پوست، باعث رفع چین و چروک‌های پوستی می‌شود. فرمولاسیون ساخت این ماده با اسید هیالورونیک متفاوت است. برای رفع چین و چروک صورت و دست یا بزرگ کردن لب و نواحی مختلف صورت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

3.هیدروکسی لاپاتیت کلسیم (CaHA)

هیدروکسی لاپاتیت کلسیم، یکی دیگر از انواع ژل است که مورد تایید سازمان غذا و داروی جهانی می‌باشد. این ماده، به صورت طبیعی در استخوان وجود دارد. ماندگاری این ژل از اسید هیالورونیک بیشتر است و تا ۱۲ ماه زیر سطح پوست باقی خواهد ماند. هیدروکسی لاپاتیت کلسیم، به عنوان یک ژل با ماندگاری طولانی اما غیر دائمی شناخته می‌شود و سازگاری بالایی با بافت انسانی دارد. تاکنون گزارش مبنی بر خطرناک بودن تزریق این ماده دریافت نشده است. یکی از مهم‌ترین مزایای آن این است که باعث تحریک تولید کلاژن در بدن می‌شود و چین و چروک‌ها را به صورت طبیعی از بین می‌برد. کارآزمایی‌های بالینی با این ماده تا ۳ سال ادامه پیدا کرد. اما هیچ عارضه جانبی طولانی مدت یا خطرناک مشاهده نشد. ‌‌

gel injection

4.پلی ال-لاکتیک اسید

پلی ال-لاکتیک اسید، یک پلیمر مصنوعی زیست سازگار و تخریب پذیر است که به عنوان ژل مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده طی چند سال گذشته، در حوزه پزشکی برای بخیه صورت یا بدن مورد استفاده قرار می‌گرفت. زیرا به تحریک تولید کلاژن در سطح پوست کمک می‌کند. ژل پلی ال لاکتیک اسید چند روز بعد از بخیه پوست از بین می‌رود. اما اثرات آن روی سطح پوست باقی می‌ماند و باعث تحریک تولید کلاژن می‌شود.

به همین دلیل، پزشکان تصمیم گرفتند از پلی ال لاکتیک اسید برای رفع چین و چروک صورت استفاده کنند. نتایج تزریق این ماده تا دو سال ماندگار می‌ماند. این پلیمرها نه تنها برای پر کردن صورت و رفع چین و چروک مورد استفاده قرار می‌گیرند، بلکه برای از بین بردن ضایعات صورت نیز مناسب هستند. ترکیبات موجود در این ژل، نقش مهمی در بازسازی و ترمیم سلول‌های پوستی دارند.

مراقبت های قبل از تزریق ژل

برای دستیابی به نتایج بهتر، پیشنهاد می‌کنیم مراقبت‌های قبل و بعد از تزریق ژل را جدی بگیرید. اولین و مهم‌ترین مسئله، مراجعه به یک پزشک با تجربه و انتخاب کلینیک زیبایی معتبر است. در قدم دوم، باید بهترین برند ژل را انتخاب کنید. برند ژل تاثیر بسیار زیادی بر نتایج و ماندگاری آن دارد. برخی از مراقبت‌های قبل از تزریق ژل شامل موارد زیر هستند:

  1. برای اینکه هیالورونیک اسید تزریقی به خوبی جذب بدن شود و با سلول‌های داخلی بدن پیوند ایجاد کند، پیشنهاد می‌کنیم قبل از تزریق آب و مایعات کافی مصرف کنید.
  2. تا چند روز از مصرف داروهای منعقد کننده خون مثل ایبوپروفن، آسپرین و مواردی مانند این جلوگیری کنید.
  3. از مصرف دخانیات مانند سیگار خودداری کنید. همچنین بهتر است نوشیدنی‌های الکلی مصرف نکنید.
  4. در روزی که قصد دارید برای تزریق ژل اقدام کنید، بهتر است آرایش نداشته باشید. سطح پوست باید کاملاً تمیز و عاری از کرم مرطوب کننده یا آرایش باشد.

بررسی کلی

تزریق ژل یکی از بهترین تکنیک‌های جوانسازی صورت است. ژل برای رفع چین و چروک و شیارهای عمیق صورت مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین نقش مهمی در افزایش حجم نواحی عمیق صورت مثل گونه یا لب بر عهده دارد. ژل برای بخش‌های مختلف صورت و بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. ماندگاری ژل‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است. اما معمولاً ماندگاری تزریق ژل بین ۶ ماه تا ۱۲ ماه می‌باشد. این روش کاملا غیر تهاجمی است و با خونریزی یا برش دادن پوست همراه نیست. در نتیجه می‌توانید به شکل کاملاً طبیعی و ایمن، چین و چروک‌های سطح پوست را از بین ببرید. تزریق ژل برای افراد جوانی که صورت لاغر دارند نیز مناسب است.

می‌توان از این ماده برای پر کردن صورت و افزایش زیبایی آن استفاده کرد‌. انتخاب برند ژل اهمیت بسیار زیادی دارد. قیمت برندهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. در قدم دوم، باید کلینیک زیبایی معتبری را انتخاب کنید. در کلینیک زیبایی پریماه، خدمات زیبایی مانند تزریق ژل با بالاترین سطح کیفیت به زیباجویان عرضه می‌شود. می‌توانید بعد از مراجعه به این مجموعه، مدل ژل مورد علاقه خود را انتخاب کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت تزریق ژل صورت، پیشنهاد می‌کنیم با کارشناسان کلینیک پوست، مو، زیبایی و لیزر پریماه تماس بگیرید.

منبع:

Dermal Filler Do’s and Don’ts for Wrinkles, Lips and More

 

خدمات کلینیک