فیلرهای پوستی ترکیباتی هستند که به نواحی مختلف پوست تزریق میشوند و معمولاً برای کاهش چین و چروک یا خطوط روی صورت مورد استفاده قرار میگیرند. این مواد، نوعی پرکننده پوستی هستند که انواع مختلفی دارند و به اطراف چشم، دهان و بینی تزریق میشوند. نتایج بلافاصله بعد از تزریق فیلر قابل مشاهده هستند و ممکن است تا چند ماه یا چند سال ماندگاری داشته باشند. طی چند سال گذشته، تزریق فیلر پوستی طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است.
این روش یکی از بهترین روشهای جوانسازی صورت است. با افزایش سن، تولید کلاژن در بدن کاهش پیدا میکند. به همین دلیل تعداد چین و چروکها در نواحی مختلف صورت افزایش پیدا خواهد کرد. میتوان از روشهای مختلفی برای پر کردن صورت استفاده کرد. برخی از روشها شامل تزریق چربی یا جراحی هستند. یکی از سادهترین و کم خطرترین روشها، تزریق فیلر است که در ادامه به طور کامل درباره آن توضیح داده خواهد شد.
تزریق فیلر پوستی چیست؟
قبل از هر چیزی، باید بدانید تزریق فیلر پوستی چیست. تزریق فیلر پوست یک روش زیبایی غیر جراحی است که برای پر کردن چین و چروک مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش، خطوط صورت و فرورفتگیها کاملاً صاف میشوند. پزشکان از این متد برای افزایش حجم برخی نقاط صورت استفاده میکنند.مواد تشکیل دهنده فیلر پوستی، در لایه زیرین پوست تزریق میشوند. اغلب زیباجویانی که برای تزریق فیلر اقدام میکنند، افراد مسن یا افرادی با صورت لاغر هستند که قصد دارند چین و چروکها را از بین ببرند یا بخشهای عمیق صورت را صاف کنند.
این افراد برای به دست آوردن ظاهر جوانتر، فیلرهای پوستی را انتخاب میکنند. تزریق پر کننده پوستی در حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه طول میکشد. البته مدت زمان آن با توجه به شرایط فرد و مهارت پزشک کاملاً متفاوت است. این روش مانند هر روش دیگری، دارای عوارض گوناگون مثل عفونت، خونریزی و کبودی است. هر چقدر مهارت پزشک بیشتر باشد یا از پرکننده با کیفیتتری استفاده شود، احتمال بروز عوارض و شدت آن کمتر خواهد شد.
کاربرد فیلر پوستی
فیلرهای پوستی کاربردهای گستردهای در حوزه زیبایی و جوانسازی دارند. هدف اصلی استفاده از فیلرها، پر کردن نواحی فرورفته، حجمدهی و کاهش علائم پیری است. در زیر به مهمترین کاربردهای آن اشاره شده است:
۱٫ حجمدهی و فرمدهی به صورت
- گونهها: برای ایجاد برجستگی و بازگرداندن حجم از دسترفته.
- لبها: افزایش حجم، فرمدهی و اصلاح عدم تقارن.
- چانه: بهبود فرم چانه و افزایش تناسب چهره.
- فک: ایجاد خط فک مشخص و زاویهدار کردن صورت.
۲٫ کاهش چینوچروکها و خطوط صورت
- خط خنده: پر کردن چینهای عمیق اطراف بینی و دهان.
- خط اخم: کاهش خطوط بین ابروها.
- خطوط ریز: بهبود خطوط اطراف لبها و چشمها.
۳٫ رفع گودی و فرورفتگیها
- زیر چشم: پر کردن گودیها و کاهش تیرگی برای ظاهر شادابتر.
- فرورفتگیهای ناشی از جای زخم یا آکنه: کمک به صاف و یکنواخت کردن پوست.
۴٫ اصلاح فرم بینی (رینوپلاستی غیرجراحی)
- رفع قوز بینی، پر کردن فرورفتگیها یا صاف کردن فرم بینی بدون جراحی.
۵٫ جوانسازی دستها
- بازگرداندن حجم و پر کردن خطوط روی دست برای ظاهر جوانتر.
۶٫ بهبود بافت و ظاهر پوست
- کمک به آبرسانی و افزایش قوام پوست در نواحی خاص مانند گردن، دکلته یا صورت.
۷٫ ترمیم و اصلاح فرمها
- اصلاح عدم تقارن: برطرف کردن تفاوتهای جزئی در ساختار صورت یا بدن.
- ترمیم بعد از جراحی: بهبود نواقص جزئی ناشی از عملهای زیبایی یا جراحی.
انواع فیلر پوستی براساس عملکرد
فیلرهای پوستی انواع مختلفی دارند که با توجه به ترکیبات، دوام و کاربردهای خاص در حوزه زیبایی و درمان استفاده میشوند. این دستهبندیها به ما کمک میکنند تا فیلر مناسب برای نیازهای فردی انتخاب شود. در ادامه، انواع رایج فیلرهای پوستی توضیح داده شدهاند:
۱٫ فیلرهای موقتی (Temporary Fillers)
این فیلرها برای مدتی محدود در بدن باقی میمانند و به مرور جذب میشوند. ایمنی بالا و نتایج طبیعی، از ویژگیهای این گروه است.
رایجترین فیلرهای موقتی:
- اسید هیالورونیک (Hyaluronic Acid):
- یکی از محبوبترین فیلرها.
- کاربرد: پر کردن چینوچروکها، حجمدهی به لب و گونه، و اصلاح فرم صورت.
- مزیت: قابل بازگشت است (به کمک آنزیم هیالورونیداز).
- برندهای معروف: ژوویدرم (Juvederm)، رستیلن (Restylane).
- هیدروکسی آپاتیت کلسیم (Calcium Hydroxylapatite):
- ترکیبی از مواد معدنی موجود در استخوانها.
- کاربرد: حجمدهی عمیقتر به پوست و پر کردن چینوچروکهای متوسط تا شدید.
- برند معروف: رادیس (Radiesse).
- پلیلاکتیک اسید (Poly-L-Lactic Acid):
- یک ماده بیوسنتزی که تولید کلاژن را تحریک میکند.
- کاربرد: بهبود حجم کلی صورت و کاهش چینوچروکها در طول زمان.
- برند معروف: اسکالپترا (Sculptra).
۲٫ فیلرهای نیمهدائمی (Semi-Permanent Fillers)
این فیلرها مدت بیشتری در بدن باقی میمانند و معمولاً برای مشکلات عمیقتر استفاده میشوند.
رایجترین فیلر نیمهدائمی:
- پلیمتیلمتاکریلات (Polymethyl Methacrylate – PMMA):
- حاوی ذرات میکروسکوپی که در پوست باقی میمانند و به مرور بافت طبیعی را تحریک میکنند.
- کاربرد: پر کردن چینوچروکهای عمیق و جای زخم.
- برند معروف: بلافیل (Bellafill).
۳٫ فیلرهای دائمی (Permanent Fillers)
این نوع فیلرها برای همیشه در بدن باقی میمانند و به همین دلیل، استفاده از آنها کمتر رایج است.
رایجترین فیلر دائمی:
- سیلیکون مایع (Liquid Silicone):
- بهعنوان یک فیلر دائمی استفاده میشود اما خطرات بیشتری مانند جابجایی یا عفونت دارد.
۴٫ فیلرهای طبیعی (Natural Fillers)
این فیلرها از بافت بدن خود فرد گرفته میشوند.
رایجترین فیلرهای طبیعی:
- تزریق چربی (Fat Grafting):
- از چربی بدن خود فرد (معمولاً از شکم یا ران) برداشت و به نواحی موردنظر تزریق میشود.
- کاربرد: پر کردن خطوط، حجمدهی به صورت و باسن.
- مزیت: نتایج طبیعی و ماندگارتر.
انتخاب فیلر مناسب
انتخاب نوع فیلر بستگی به نیاز فرد، ناحیه موردنظر و توصیه پزشک دارد.
- برای حجمدهی موقت: اسید هیالورونیک گزینهای ایدهآل است.
- برای چینوچروکهای عمیقتر: هیدروکسی آپاتیت کلسیم یا پلیلاکتیک اسید بهتر عمل میکنند.
- برای ماندگاری طولانیتر: فیلرهای نیمهدائمی یا تزریق چربی گزینههای مناسبی هستند.
انواع فیلرهای پوستی براساس ترکیبات
پر کنندههای پوستی انواع مختلفی دارند. این ترکیبات بر اساس نوع ماده سازنده و تاثیرگذاری به دستههای مختلفی تقسیم میشوند و نامگذاریهای متفاوتی دارد. در ادامه انواع این ترکیبات را به شما معرفی میکنیم:
۱٫فیلر اسید هیالورونیک (HA)
یکی از مهمترین و رایجترین پرکنندههای پوستی، فیلر اسید هیالورونیک است. این ماده نوعی قند طبیعی است که به صورت عادی در بدن انسان وجود دارد. همین مسئله باعث میشود، اغلب افراد به فیلر اسید هیالورونیک حساسیت نداشته باشند. این فیلر بسیار کم خطر است. به همین دلیل به یکی از پرطرفدارترین پرکنندههای پوستی تبدیل شده است. یکی از مهمترین مشکلاتی که در رابطه با این پرکننده وجود دارد، جذب آن در بدن است. با توجه به اینکه اسید هیالورونیک به صورت طبیعی در بدن وجود دارد، بخش زیادی از آن جذب بدن خواهد شد.
به همین دلیل، این فیلرها تنها ۶ ماه تا یک سال ماندگاری دارند. بعد از گذشت این مدت زمان، باید مجدداً برای تزریق فیلر اقدام کنید. یکی از مهمترین اثرات بلند مدت این ماده، کمک به تولید کلاژن در سطح پوست است. یعنی اگر فیلر اسید هیالورونیک را به گونه تزریق کنید، میزان کلاژن سازی در سطح پوست گونه افزایش پیدا خواهد کرد. اگر به دنبال یک پاک کننده پوستی با عوارض بسیار کم هستید، این فیلر گزینه کاملاً مناسبی برای شما خواهد بود.
۲٫پلی متیل متاکریلات (PMMA)
از دیگر انواع فیلرهای پوستی، فیلر پلی متیل متاکریلات است. این پر کننده پوستی با عنوان فیلر دائمی شناخته میشود و در دسته پرکنندههای درشت دانه قرار میگیرد. یکی از مهمترین ویژگیهای آن، این است که ماندگاری بسیار طولانی دارد. در برخی موارد، این پرکننده تا ۵ سال ماندگاری دارد. اسید هیالورونیک یک پرکننده طبیعی است.
اما پلی متیل متاکریلات یک پرکننده مصنوعی میباشد. معمولا از این فیلر برای از بین بردن خط اخم و تقویت کلاژن سازی در نواحی مختلف پوست استفاده میشود. البته از نظر بسیاری از پزشکان، این ماده انتخاب چندان مناسبی برای تزریق به صورت نیست. زیرا عوارض بیشتری نسبت به فیلرهای کوتاه مدت دارد.
۳٫کلسیم هیدروکسیل آپاتایت (CaHA)
کلسیم هیدروکسیل آپاتایت، نوعی پرکننده پوستی است که پیوستگی بیشتری نسبت به اسید هیالورونیک دارد. این فیلر شامل ترکیباتی است که بسیار ریز و میکروسکوپی هستند. به همین دلیل همبستگی یا پیوستگی آن نسبت به سایر پرکنندههای پوستی بیشتر میباشد. کلسیم هیدروکسیل آپاتایت، ممکن است بیشتر از ۱۲ ماه ماندگاری داشته باشد. البته یکی از مهمترین معضلات آن این است که معمولاً برای تمامی نقاط صورت مورد استفاده قرار نمیگیرد. این فیلر معمولاً برای نقاطی مناسب است که دارای چربی عمیق هستند.
۴٫پلی لاکتیک اسید (PLLA)
پلی لاکتیک اسید، یک فیلر پوستی است که در زمان گذشته برای تولید نخ بخیه مورد استفاده قرار میگرفت. این پرکننده نوعی ماده مصنوعی است که عملکرد آن با سایر فیلرها متفاوت میباشد. یعنی نتایج آن مانند سایر پرکنندههای پوستی بلافاصله قابل مشاهده نیست. پلی لاکتیک اسید باعث تحریک کلاژنسازی در سطح پوست میشود و از این طریق میزان چین و چروک را کاهش میدهد. باید مدتی صبر کنید تا نتایج این فیلر مشخص شود.
از پلی لاکتیک اسید برای پر کردن خط خنده، افزایش حجم لب و پر کردن گونه استفاده میشود. ماندگاری آن بیشتر از اسید هیالورونیک است و در دسته ژلهای نیمه دائمی قرار میگیرد. فرایند تزریق این فیلر کمی متفاوت است. یعنی باید در چند دوره یک ماهه به پزشک مراجعه کنید تا این پرکننده به صورت شما تزریق شود. تعداد فیلرهای پلی لاکتیک اسید که مورد تایید (FDA)، بسیار محدود است. به عنوان مثال یکی از مشهورترین آنها، فیلر (Sculptra Aesthetic) است.
۵٫سلول چربی
چربی یکی دیگر از مواد پرکننده است. تزریق چربی به صورت به عنوان یک روش تهاجمی یا نیمه تهاجمی شناخته میشود. در این روش، مقداری از چربی بدن شخص با استفاده از روشهایی مثل لیپوساکشن استخراج میشود. سپس کاملاً تصفیه شده و به عنوان فیلر به بخشهای مختلف بدن و صورت تزریق خواهد شد.
برخی پزشکان برای انجام این کار، از بیهوشی و برخی دیگر از بیحسی استفاده میکنند. با توجه به اینکه چربی از بدن خود شخص استخراج میشود، باعث بروز حساسیت و آلرژی نخواهد شد. ماندگاری تزریق چربی به صورت، بیشتر از سایر روشها است. با این حال، ممکن است با عوارض بیشتری همراه باشد.
مراحل تزریق فیلر
تزریق فیلر به صورت مراحل خاص خود را دارد. در ادامه این مراحل را برای شما بیان میکنیم.
۱٫قبل از تزریق: دریافت مشاوره
یکی از مهمترین مراحل قبل از تزریق فیلر صورت، دریافت مشاوره است. باید حتماً با یک متخصص زیبایی مشورت کنید تا بهترین محل صورت برای تزریق ژل یا حجم مورد نیاز جهت تزریق مشخص شود. متخصصان پوست ابتدا چهره شما را مورد بررسی قرار میدهند. سپس اهداف و علایق شما را ارزیابی میکنند. در انتها بهترین فیلر را به شما پیشنهاد خواهند داد. گاهی اوقات ممکن است برخی نقاط صورت با کمک یک خودکار یا ماژیک مخصوص علامت گذاری شوند.
به این ترتیب، پزشک متوجه خواهد شد کدام مناطق برای تزریق پرکنندههای پوستی مناسب هستند. همچنین ممکن است قبل از تزریق فیلر از صورت شما عکسبرداری شود. فرایند عکسبرداری به این دلیل انجام میشود که بتوانید به راحتی، عکس قبل و بعد فیلر صورت را با یکدیگر مقایسه کنید.
علاوه بر این، پزشک یا پرستار اطلاعاتی درباره عوارض جانبی تزریق فیلر و زمان بهبودی آن در اختیار شما قرار میدهند. یکی دیگر از مهمترین اطلاعاتی که باید در اختیار پزشک قرار گیرد، سابقه پزشکی شما است. اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید یا داروی خاصی مصرف میکنید، باید درباره آن به پزشک اطلاع دهید. زیرا برخی داروها باعث افزایش عوارض پرکنندههای پوستی میشوند.
۲٫هنگام تزریق
میتوان فرایند تزریق فیلر پوستی را در مطب یا کلینیک انجام داد. هنگام تزریق فیلر، ابتدا پزشک سطح پوست را کاملا تمیز میکند. سپس مقدار کمی از یک لوسیون یا ماده بیحس کننده روی سطح ناحیه مورد نظر مالیده خواهد شد. چند دقیقه باید صبر کنید تا داروی بیحسی اثر کند. بعد از اینکه محل مورد نظر به طور کامل بیحس شد، مقداری از فیلر پوستی وارد یک سرنگ یا آمپول میشود.
سپس با کمک یک سوزن نازک به زیر سطح پوست تزریق خواهد شد. ممکن است هنگام تزریق فیلر کمی احساس سوزش داشته باشید. اگر ماده بیحسی به طور کامل اثر کرده باشد، احساس سوزش یا درد کمتر خواهد شد. تمام فرایند تزریق فیلر ممکن است در حدود چند دقیقه طول بکشد. اما در مجموع، بین ۲۰ الی ۳۰ دقیقه به طول خواهد انجامید.
۳٫بعد از تزریق: نقاهت
مراحل بعد از تزریق فیلرهای پوست، درست مانند مراحل قبل از تزریق دارای اهمیت هستند. بعد از اینکه پر کننده پوستی به صورت شما تزریق شد، پزشک سطح پوست را با کمک یک پد مخصوص تمیز میکند. ممکن است پزشک از شما بخواهد تا از یک کیسه یخ برای کاهش درد و تورم استفاده کنید. به احتمال زیاد، تا چند روز بعد از تزریق فیلر عوارضی مانند کبودی، تورم و ناراحتی را تجربه خواهید کرد.
این عوارض به شکل خفیف بروز پیدا میکنند و طی چند روز از بین میروند. اگر عوارض برای مدت طولانی ادامه پیدا کردند، بهتر است مجدداً به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت شما مورد بررسی قرار گیرد. نتایج بعد از تزریق فیلر بلافاصله قابل مشاهده است. اما در حدود ۷ الی ۱۴ روز طول میکشد تا نتایج طبیعی و واقعی را ببینید.
مزایای تزریق فیلر چیست؟
تزریق فیلر به صورت مزایای بسیار زیادی دارد. در ادامه این مزایا را برای شما بیان میکنیم.
۱٫زمان بهبودی و تزریق کم
فرایند تزریق پرکنندههای پوستی برای افرادی مناسب است که قصد دارند در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجه برسند. اگر بخواهید از محصولات مراقبت از پوستی برای رفع چین و چروکها یا پر کردن پوست استفاده کنید، مدت زیادی طول میکشد تا نتایج قابل قبولی را مشاهده کنید.
اما با استفاده از پرکنندههای پوستی، طی یک ساعت به فرم صورت ایدهآل خود میرسید. علاوه بر این، زمان بهبودی این روش بسیار کمتر از سایر روشها مثل جراحی است. طی مدت زمان یک یا دو هفته، بسیاری از عوارض کاهش پیدا خواهد کرد و میتوانید نتایج را ببینید.
۲٫ماندگاری طولانی
با توجه به نوع پرکننده، میزان ماندگاری آن در حدود یک یا دو سال است. برخی پرکنندهها نتایج ماندگارتری دارند و تا ۵ سال در زیر پوست باقی میمانند. علاوه بر این، پرکننده پوستی باعث بازسازی پوست میشود و از این طریق بر جوانسازی صورت تاثیر میگذارد. بنابراین انتخاب کاملاً مناسبی برای زیبایی چهره و شادابی صورت خواهد بود.
خطرات یا عوارض تزریق فیلر چیست؟
اگرچه تزریق فیلر به صورت مزایای گوناگونی دارد. اما با خطرات و معایبی نیز همراه میباشد. این عوارض معمولاً بعد از گذشت مدتی از بین خواهند رفت. اما احتمال بروز برخی عوارض جدی وجود دارد. برخی از مهمترین خطرات تزریق پرکنندههای پوستی، شامل موارد زیر هستند:
- ظاهر نامتقارن
- خونریزی، کبودی، قرمزی، درد و تورم
- عفونت
- توده یا برجستگی زیر پوست
- بی حسی
- مشاهده جوشهایی شبیه آکنه
- بثورات و خارش
زمان بهبودی پس از تزریق فیلر چقدر است؟
زمان بهبودی پس از تزریق فیلر پوستی معمولاً کوتاه است و بیشتر افراد میتوانند به سرعت به فعالیتهای روزمره خود بازگردند. با این حال، مدت دقیق بهبودی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع فیلر، ناحیه تزریق، واکنش بدن فرد، و رعایت نکات مراقبتی پس از تزریق.
زمان بهبودی معمول
- پس از تزریق: بلافاصله ممکن است مقداری قرمزی، تورم یا کبودی در ناحیه تزریق مشاهده شود که معمولاً طی ۱ تا ۲ روز کاهش مییابد.
- تورم و کبودی جزئی: ممکن است تا ۳ تا ۷ روز باقی بماند، بهویژه در نواحی حساس مانند زیر چشم یا لبها.
- بازگشت به فعالیتهای روزمره: اکثر افراد میتوانند بلافاصله بعد از تزریق به کار و فعالیتهای خود ادامه دهند، اما بهتر است تا ۲۴ ساعت از انجام فعالیتهای شدید خودداری کنند.
- نتایج نهایی: نتایج تزریق فیلر معمولاً بلافاصله قابل مشاهده است، اما ممکن است ۱ تا ۲ هفته طول بکشد تا فیلر کاملاً در بافت پوست جا بیفتد و تورم به طور کامل برطرف شود.
عواملی که میتوانند بر زمان بهبودی تأثیر بگذارند
- ناحیه تزریق:
- نواحی حساس مانند لبها یا زیر چشم معمولاً تورم بیشتری دارند.
- نوع فیلر:
- فیلرهای مبتنی بر اسید هیالورونیک معمولاً بهبودی سریعتری دارند.
- میزان تزریق:
- تزریق حجم بیشتر فیلر ممکن است تورم و کبودی بیشتری ایجاد کند.
- تکنیک پزشک:
- تجربه و مهارت پزشک میتواند بر کاهش عوارض و زمان بهبودی تأثیر بگذارد.
- واکنش بدن فرد:
- هر فرد ممکن است واکنش متفاوتی به تزریق داشته باشد.
مراقبتهای پس از تزریق برای بهبودی سریعتر
- کمپرس سرد:
- استفاده از یخ یا کمپرس سرد برای کاهش تورم و کبودی در ۲۴ ساعت اول.
- اجتناب از لمس و ماساژ:
- تا حد امکان از لمس ناحیه تزریق یا ماساژ دادن آن خودداری کنید مگر اینکه پزشک تجویز کرده باشد.
- پرهیز از گرما و فعالیتهای سنگین:
- از حمام داغ، سونا و ورزشهای سنگین تا ۲۴ تا ۴۸ ساعت اجتناب کنید.
- خواب مناسب:
- به پشت بخوابید تا از فشار به ناحیه تزریق جلوگیری شود.
- استفاده از آرایش سبک:
- حداقل ۲۴ ساعت از آرایش سنگین پرهیز کنید.
- هیدراته نگه داشتن بدن:
- مصرف آب کافی به بهبود سریعتر پوست کمک میکند.
زمانهای خاص برای نواحی مختلف
- لبها: معمولاً تورم بیشتری دارند و ممکن است تا ۱ هفته زمان نیاز داشته باشد تا کاملاً طبیعی به نظر برسند.
- زیر چشم: تورم ممکن است تا ۷ تا ۱۰ روز طول بکشد.
- گونه و چانه: زمان بهبودی معمولاً سریعتر است و تورم در عرض ۳ تا ۵ روز کاهش مییابد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر بعد از تزریق فیلر علائم زیر را مشاهده کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید:
- خونریزی یا درد
- علائم عفونت مثل تب یا قرمزی و تورم در محل تزریق
- علائم یک واکنش آلرژیک مانند مشکل در تنفس یا تنگی نفس
فیلر به چه نقاطی از بدن تزریق می شود؟
پرکنندههای پوستی به نواحی مختلف صورت تزریق میشوند و حتی برای برخی نقاط بدن نیز مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از بهترین نواحی بدن برای تزریق فیلر شامل سینه، باسن و پشت دست هستند. میتوان از فیلرهای پوستی برای از بین بردن چین و چروک پشت دست استفاده کرد. در برخی موارد، پر کنندههای پوستی برای تنگ کردن واژن مورد استفاده قرار میگیرند و به این ناحیه تزریق میشوند. برخی دیگر از مهمترین نواحی بدن برای تزریق فیلر شامل موارد زیر هستند:
۱٫تزریق فیلر لب
یکی از رایجترین و پرطرفدارترین روشهای استفاده از پرکنندههای پوستی، تزریق فیلر لب است. اگر لبهای نازک دارید یا لبهای شما با یکدیگر تقارن ندارند، میتوانید از فیلر برای بهبود فرم آن استفاده کنید. فیلر باعث افزایش حجم لب میشود و از این طریق بر بهبود فرم چهره تاثیر میگذارد. برخی افراد به صورت ژنتیکی لبهای باریک دارند.
این افراد کاندیدای کاملاً مناسبی برای تزریق پرکننده پوست هستند. برخی مسائل دیگر مثل بالاتر رفتن سن یا کاهش وزن شدید، بر حجم لبها موثر هستند. توجه داشته باشید که فیلرها صرفاً برای افزایش حجم لب مورد استفاده قرار نمیگیرند. یکی از مهمترین کاربرد فیلر از جمله فیلر هیالورونیک اسید، تغییر رنگ لبها است.
- تاثیر تزریق فیلر بر رنگ لب
بافرادی که به سیگار اعتیاد دارند یا به صورت ژنتیکی آبهایی تیره دارند، میتوانند برای روشن کردن لبها فیلر تزریق کنند. زیرا هیالورونیک اسید سطح پوست را آبرسانی میکند و از این طریق باعث روشن شدن لب میشود. لبهای دهیدراته نه تنها بر چهره شما تاثیرگذار هستند، بلکه به صورت مکرر پوسته پوسته میشوند. این مسئله ممکن است بسیار آزاردهنده باشد. بنابراین برای اینکه لبهای خوش فرم و شاداب داشته باشید، میتوانید ژل یا فیلر را انتخاب کنید.
البته توجه داشته باشید که برای تزریق پر کننده لب به چه پزشکی مراجعه میکنید. زیرا برای انجام این کار تکنیکهای مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال تزریق لب عروسکی، طبیعی و روسی، از رایجترین روشهای تزریق پرکننده پوستی به لب هستند. لازم است قبل از انجام این کار، با متخصص زیبایی مشورت کنید تا بهترین مدل به شما پیشنهاد شود.
۲٫تزریق فیلر بینی
برخی مشکلات و نواقص ظاهری بینی، ممکن است بر چهره فرد تاثیر بگذارد و اعتماد به نفس او را کاهش دهد. امروزه از روشهای مختلف مثل جراحی برای اصلاح فرم بینی استفاده میشود. تغییر فرم بینی و اصلاح آن، تاثیر بسیار زیادی بر بهبود چهره دارد. اما نکته مهم این است که عمل بینی با عوارض گوناگونی همراه است و خطرات زیادی دارد.
از طرفی دوره نقاهت آن طولانی است. همچنین هزینه جراحی بینی بسیار بیشتر از تزریق فیلر است. به همین دلیل، میتوان از فیلر پوستی برای بهبود فرم بینی استفاده کرد. تزریق ژل به این ناحیه، در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام میشود و عوارض چندانی ندارد.
۳٫تزریق فیلر خط خنده
با بالا رفتن سن، ممکن است خطوط عمیقی در نزدیکی دهان و بینی ایجاد شود که معمولاً با خط خنده شناخته میشود. این خط به مرور زمان عمیق میشود و تاثیر بدی بر زیبایی چهره شما دارد. به همین دلیل، اغلب افراد تمایل دارند این خط را با استفاده از روشهای مختلف مثل تزریق فیلر از بین ببرند. رایجترین روشهای از بین بردن خط خنده شامل تزریق بوتاکس، تزریق چربی و تزریق ژل است. تزریق ژل یا فیلر نتیجه بهتری دارد و با هزینه کاملاً مناسبی انجام میشود.
۴٫تزریق فیلر زیر چشم
از دیگر نقاط مناسب بدن و صورت برای تزریق فیلر، زیر چشم است. سیاهی و فرورفتگیهای اطراف چشم، تاثیر بسیار زیادی بر ظاهر دارد و ممکن است چهره شما را فرسوده یا خسته نشان دهد. این چین و چروکها و فرورفتگیها معمولاً به دلیل افزایش سن، استفاده مکرر از عینک یا برخی بیماریهای داخلی مشاهده میشوند. مقدار سیاهی اطراف چشم با بالا رفتن سن بیشتر میشود. برای کاهش تیرگی اطراف چشم، میتوانید سبک زندگی خود را تغییر دهید و از برخی راهکارها استفاده کنید.
به عنوان مثال خواب کافی، کاهش نمک در رژیم غذایی و مراقبت پوستی، برخی از بهترین روشها برای کاهش تیرگیهای اطراف چشم هستند. اما توجه داشته باشید که این روشها برای افرادی با تیرگی و چین و چروک شدید مناسب نمیباشند. همچنین اثرات موقت دارند. اگر به دنبال یک روش سریع با نتایج بهتر هستید، تزریق فیلر انتخاب بهتری خواهد بود. البته نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که برای تزریق فیلر پوستی به زیر چشم به یک متخصص با تجربه مراجعه کنید.
۵٫تزریق خطوط اخم پیشانی
خط اخم معمولا در چهره افراد مسن مشاهده میشود. این خط نتیجه کاهش تولید کلاژن در سطح پوست است. به مرور زمان، خط اخم عمیقتر میشود و تعداد چروکهای روی پیشانی بیشتر خواهد شد. به همین دلیل باید از برخی روشها برای از بین بردن این خطوط و چین و چروکها استفاده کرد. زیرا به مرور زمان، پوست نازکتر شده و خاصیت ارتجاعی آن کاهش پیدا خواهد کرد.
خط اخم عمیق باعث میشود چهره شما عصبانی و غمگین به نظر برسد. بنابراین تزریق فیلر به این ناحیه، تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی و شاداب بودن چهره شما خواهد داشت. معمولاً برای از بین بردن خط اخم از ژل استفاده میشود. ژل باعث پر کردن بخشهای عمیق زیر پوست در ناحیه پیشانی میشود. هزینه تزریق ژل بیشتر از بوتاکس است. ولی تاثیر بهتری بر چهره دارد.
۶٫تزریق فیلر به شقیقه
تزریق فیلر به شقیقه، در حال حاضر یکی از پرطرفدارترین روشها برای جوانسازی و زیباسازی صورت است. این روش باعث شاداب شدن و باز شدن چهره میشود. با بالا رفتن سن، شقیقهها فرو رفته میشوند که به هیچ وجه جذاب نیست. میتوانید از روشهای ساده مثل تزریق ژل به شقیقه برای رفع این مشکل استفاده کنید. این روش ممکن است تا حدودی بر فرم چشمها نیز تاثیرگذار باشد.
تفاوت تزریق ژل و فیلر چیست؟
ژل یک ماده حجم دهنده و پرکننده بخشهای مختلف صورت و بدن میباشد. در واقع، فیلر زیر شاخهای از انواع ژلها است. ژلها با توجه به مواد سازنده خود به دو نوع طبیعی و مصنوعی تقسیم میشوند. محل تزریق و کاربرد ژلها با یکدیگر متفاوت است. معمولا برای ساخت ژل از پلیمر و عصاره کلاژن انسانی یا حیوانی استفاده میشود.
ژل طبیعی مانند فیلر هیالورونیک اسید است که به صورت طبیعی در بدن وجود دارد. این ماده نه تنها باعث افزایش حجم و پر کردن بخشهای مختلف صورت بدن میشود، بلکه به آبرسانی پوست و زیبایی پوست کمک میکند. فیلر معمولاً برای چین و چروکهای سطحی مورد استفاده قرار میگیرد. اما ژل برای پر کردن یا افزایش حجم بخشهای عمیق صورت مناسب است. به عنوان مثال اگر لبهای نازک داشته باشید، تزریق ژل گزینه مناسبتری برای شما خواهد بود.
فیلر از نظر ماندگاری در چند دسته قرار می گیرد؟
فیلر از نظر ماندگاری در دستههای مختلفی قرار میگیرد. در ادامه انواع آن را به شما معرفی میکنیم.
۱٫فیلر دائمی
اولین نوع پرکننده از نظر مدت زمان ماندگاری، فیلر دائمی است. بدن نمیتواند ترکیبات موجود در فیلرهای دائمی را تجزیه کند. به همین دلیل این پرکنندهها برای مدت طولانی زیر سطح پوست باقی میمانند. مدت زمان ماندگاری این پر کنندهها با توجه به نوع و کیفیت آنها بین ۵ تا ۷ سال است. برخی فیلرها ممکن است حتی ماندگاری بیشتری داشته باشند.
یکی از رایجترین فیلرهای دائمی، پلی آکریل آمید است. چربی نیز به عنوان یک پرکننده دائمی شناخته میشود. برای تزریق فیلر دائمی باید به یک پزشک ماهر مراجعه کنید تا عوارض آن کاهش یابد. در هر صورت باقی ماندن فیلر زیر سطح پوست برای مدت طولانی، ممکن است باعث عوارض گوناگون مثل گلوله شدن فیلر و مواردی مانند این شود.
۲٫فیلر نیمه دائمی
دسته دیگر فیلرها، فیلر نیمه دائمی است که مدت زمان ماندگاری آن زیر سطح پوست کمتر از پرکنندههای دائمی میباشد. این نوع پرکنندهها متنوعتر بوده و شامل کلسیم هیدروکسیل آپاتیت، پلی کپرولاکتون، پلی ال لاکتیک اسید هستند. ماندگاری برخی از این ترکیبات بین ۴۸ ماه تا ۴ سال است. تزریق پرکنندههای نیمه دائمی، درست مانند فیلرهای دائمی به دقت بسیار بالایی نیاز دارد. بنابراین بهتر است قبل از انتخاب کلینیک مورد نظر به خوبی تحقیق کنید.
۳٫فیلر موقتی
پرکنندههای موقتی یا کوتاه مدت، یکی دیگر از فیلرها هستند که در حال حاضر محبوبیت بسیار زیادی دارند. رایجترین فیلر موقتی، اسیدهیالورونیک است که با توجه به برند آن بین شش ماه تا ۱۲ ماه ماندگاری دارد. برخی از فیلرهای موقتی بین ۱۲ ماه تا ۱۸ ماه ماندگاری دارند. هنگام تزریق این پرکنندهها باید دقت بسیار زیادی داشته باشید. برند پرکنندههای موقتی، اهمیت بسیار زیادی دارد و بر مدت زمان ماندگاری آنها موثر است. به عنوان مثال برندهایی مانند آلیاکسین، رووفیل، نورامیس و مواردی مانند این، پرطرفدارترین و رایجترین پرکنندههای موقتی هستند.
هزینه تزریق فیلر چقدر است؟
یکی از مهمترین سوالات داوطلبان تزریق فیلر، در رابطه با هزینه انجام این کار است. تزریق پرکننده نسبت به سایر روشهای پر کردن صورت هزینه کمتری دارد. با این حال هزینه تزریق فیلر به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه برای شما بیان خواهد شد:
۱٫برند فیلر
یکی از عوامل موثر بر هزینه تزریق فیلر، برند است. همانطور که گفته شد، پرکنندهها در برندهای مختلف مثل رووفیل و نورامیس وارد بازار میشوند. تفاوت قیمت بین پرکنندههای مختلف بسیار زیاد است. به عنوان مثال ممکن است بتوانید یک سی سی فیلر با قیمت ۲ میلیون تومان تزریق کنید. اما قیمت یک سی سی فیلر دیگر برابر با ۶ میلیون تومان باشد.
معمولا هر چقدر قیمت پرکننده بیشتر باشد، کیفیت و ماندگاری آن بالاتر است. با این حال، قیمت تنها شاخص بررسی کیفیت فیلر نیست. باید مسائل دیگر مثل کمپانی سازنده و مواردی مانند این را مورد بررسی قرار دهید.
۲٫مهارت پزشک
یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت فیلرصورت، مهارت پزشک است. همانطور که گفته شد، تزریق ژل به مهارت و تکنیک نیاز دارد. برخی پزشکان در این زمینه متبحر هستند و فیلر را به بهترین شکل ممکن تزریق میکنند. ممکن است این افراد هزینه بیشتری بابت تزریق پرکننده به پوست دریافت کنند.
بررسی کلی
در این مطلب به طور کامل درباره تزریق فیلر توضیح داده شد. پرکننده پوستی یکی از بهترین گزینهها برای رفع چین و چروک و پر کردن نواحی عمیق صورت است. فیلرها از نظر مواد سازنده و مدت زمان ماندگاری انواع مختلفی دارند. بنابراین باید به درستی انتخاب شوند.
یکی از مهمترین مزایای تزریق فیلر، این است که نتایج آن به سرعت قابل مشاهده هستند و خطرات کمتری نسبت به جراحی دارد. نکته مهم دیگر، انتخاب یک مجموعه حرفهای برای تزریق فیلر یا ژل است. انتخاب پزشک متبحر، تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی چهره شما دارد. بنابراین بهتر است قبل از تزریق پرکننده به خوبی درباره پزشک و مهارت آن در زمینه تزریق ژل و فیلر تحقیق کنید. جهت دریافت خدمات زیبایی و تزریق فیلر و دریافت مشاوره رایگان به سایت کلینیک پوست، مو، زیبایی و لیزر پریماه مراجعه نمایید.
منبع: