عوارض لیزر بیکینی چیست؟

ت این روزها اکثر خانم‌ها از عوارض اصلاح بیکینی با تیغ یا وکس شکایت می‌کنند. یکی از راه‌هایی که به شما کمک می‌کند از شر این مشکل برای همیشه رهایی یابید، لیزر موهای زائد بیکینی است. اکثر ما ساعت‌های طولانی را صرف اصلاح موهای زائد می‌کنیم. چه برای صورت باشد چه برای بیکینی در هر صورت دردسر ساز و زمان‌بر هستند. در این مطلب از کیلینیک زیبایی پریماه قصد داریم به تعدادی از سوالات پرتکرار شما عزیزان پاسخ دهیم و عوارض لیزر بیکینی را به طور مفصل برای شما شرح دهیم.

لیزر موهای زائد بیکینی

لیزر موهای زائد بیکینی چیست؟

قبل از هرچیزی بیایید به پاسخ این سوال بپردازیم. این یک نوع لیزر خاص است که برای ناحیه بیکینی و از بین بردن موهای زائد ناحیه بیکینی طراحی شده است. این لیزر در تخریب فولیکول‌های مو در قسمت بیکینی تاثیر شگفت انگیزی دارد. با استفاده از لیزر می‌توانید موهای زائد قسمت بیکینی را حذف یا کمتر کنید. لیزر بیکینی، ایمن‌ترین و سریع‌ترین راه برای از بین بردن موهای بیکینی است که به بهبود ظاهر بیکینی نیز کمک می‌کند.

انواع لیزر بیکینی

مدل‌های فراوانی از لیزر بیکینی وجود دارد که شخص بسته به ترجیح و نیازش می‌تواند آن را انتخاب کند. سه مدل از رایج‌ترین لیزرهایی که برای بیکینی استفاده می‌شوند، لیزر مو‌های زائد سنتی، نور پالسی شدید (IPL) و لیزر دایود می‌باشند.

·       لیزر موهای زائد سنتی

در این مدل، یک پرتو متمرکز نور، فولیکول‌های مو را هدف قرار می‌دهد و در از بین بردن موها بسیار موثر است که نهایتا موجب کمتر شدن رشد موها می‌شود.

·       لیزر نورپالسی شدید

در مدل IPL، از یک طیف گسترده نور برای هدف قرار دادن فولیکول‌های موی قسمت مد نظر استفاده می‌شود که می‌تواند روی کم کردن میزان رشد موها موثر باشد. اما با استفاده از این روش شما جلسات بیشتری نسبت به لیزر موهای زائد به روش سنتی دارید.

·       لیزر مو‌های زائد دایود

آخرین گزینه از رایج‌ترین انواع لیزرهای بیکینی، مدل دایود است که با طول موج خاصی از نور، موهای زائد را از بین می‌برد. این روش درد کمتری نسبت به روش لیزر موهای زائد سنتی دارد. همچنین مراجعانی که پوستشان کمی تیره‌تر است با استفاده از این دستگاه نتیجه خوبی خواهند گرفت.

به طور کلی هر کدام از روش‌های گفته شده مزایا و معایب خود را دارد که مراجعه کنندگان باید با توجه به نظر متخصص مرکز لیزر و ترجیات خود، دستگاه مد نظر خود را انتخاب کنند.

لیزر بیکینی معمولا شامل کدام نواحی است؟

لیزر موهای زائد بیکینی اغلب نواحی تناسلی از جمله خط بیکینی و لابیا را در بر می‌گیرد. اینکه موهای زائد نواحی دیگر مانند باسن یا قسمت بالای ران‌ها نیز لیزر شود، بسته به ترجیح فرد دارد. در روش استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد، فولیکول‌های مو هدف قرار داده می‌شوند و رشد موها در آینده کم یا متوقف می‌شود. هر جلسه لیزر بیکینی با توجه به نواحی که مراجعه کننده در نظر دارد، نهایتا ۳۰-۲۰ دقیقه طول می‌کشد. اما باید در نظر داشته باشید که برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید به طور مرتب جلسات لیزر را ادامه دهید. در ادامه نواحی شایعی که هدف لیزر در بیکینی هستند را برای شما شرح می‌دهیم.

·       لیزر خط بیکینی پایه

لیزر خط بیکینی پایه نواحی را در بر می‌گیرد که لباس زیر، آن قسمت‌ها را نمی‌پوشاند. این گزینه کمی محافظه کارانه است و مقداری موی زائد در ناحیه بیکینی باقی خواهد ماند.

·       لیزر خط بیکینی گسترده

این محدوده کمی فراتر از خط بیکینی پایه است. احتمال دارد در لیزر این ناحیه، کمی مو از طرفین و قسمت بالای بیکینی لیزر شود.

·       لیزر خط بیکینی برزیلی

لیزر خط بیکینی برزیلی جامع‌تر از دیگر گزینه‌ها است. در این محدوده تمامی موهای ناحیه بیکینی از جمله جلو، پشت و هرچیزی که میان آن‌ها است، لیزر می‌شود.

·       لیزر خط بیکینی کامل

در این نوع از لیزر موهای زائد، تمامی نواحی جلو، پشت و پری آنال لیزر می‌شوند و جامع‌ترین و کامل‌ترین مورد برای لیزر بیکینی است.

البته توجه داشته باشید که ترجیحات فرد مراجعه کننده و خدمات ارائه شده توسط کلینیک لیزر موهای زائد می‌تواند فاکتور مهمی در انتخاب میزان لیزر کردن موهای زائد باشد.

عوارض لیزر موهای زائد، از واقعیت تا شایعه

همانطور که گفته شد در فرآیند لیزر موهای زائد، اشعه لیزر روی پوست و در سطح زیرین پوست تا عمق ۳-۲ میلی‌متری نفوذ می‌کند و فولیکول‌های مو را ضعیف می‌کند یا از بین می‌برد. اگر لیزر در کلینیک‌های غیر مجاز و توسط افرادی که هیچ تخصصی ندارند انجام شود، اثرات جبران ناپذیری را به جای خواهد گذاشت.

برخی عوارض لیزر بیکینی ممکن است به دلیل:

  • بی تجربگی اپراتور لیزر
  • رعایت نکردن بهداشت در محیط
  • استفاده از هدهای مشترک هنگام استفاده از دستگاه
  • عدم اطلاعات کافی در انتخاب دستگاه و طول موج و همچنین تعداد و فاصله هر شات لیزر اتفاق بیافتد. توجه کنید اگر این کار در محیط استریل و عاری از آلودگی انجام نشود باعث انتقال بیماری‌هایی مانند زگیل تناسلی می‌شود.

 با این همه لیزر هر نقطه از بدن تعدادی عوارض کلی دارد که در اکثر افراد پس از لیزر دیده شده است که شامل موارد زیر است.

·       خطر سوختگی پوست

از دیگر عوارض لیزر بیکینی سوختگی پوست است. روز قبل از لیزر کردن باید تمام محل مد نظر را به دقت با تیغ اصلاح کنید. اگر مو روی پوست بماند با داغ شدن، موجب سوختن پوست شما می‌شود.

·       خشک شدن پوست

خشک شدن پوست، یکی از عوارض جانبی لیزر است. با استفاده از مرطوب کننده‌های مناسب و رطوبت رسانی کافی به محل لیزر شده، می‌توانید عارضه خشکی را تا حد زیادی بهتر کنید.

·       تورم در اطراف فولیکول مو

تورم فولیکول مو یا ادم پری فولیکولار از عوارض جانبی بعد از لیزر است. در افرادی که پوست حساس‌تری دارند این اتفاق بیشتر دیده می‌شود. اگر این اتفاق را تجربه کردید بدانید همه چیز خوب پیش رفته و فولیکول مو به درستی تخریب شده است. .

·       قرمزی پوست

از دیگر عوارض لیزر بیکینی قرمزی پوست است. این اتفاق حاکی از آن است که تخریب فولیکول مو به درستی صورت گرفته است. این عارضه بیشتر در نواحی به چشم می‌خورد که موهای ضخیم‌تری دارند. حداکثر مدت زمانی که این عارضه ادامه‌دار خواهد شد، ۳ روز است. البته که نوع پوست فرد نیز تعیین کننده است که چه مدت و چه نواحی این قرمزی پوست را نشان دهند.

·       تحریک موقتی پوست

اگر مراقبت‌هایی که در ادامه گفته خواهد شد را انجام ندهید، انتظار بروز تاول، اسکار و پوسته ریزی را داشته باشید.

·       تغییر رنگدانه ‌ها

هیپوپیگمانتاسیون یا روشن شدن رنگ پوست، شایع‌ترین نوع تغییر رنگدانه پوست است. این حالت معمولا موقتی است و پس از چند روز رفع می‌شود، اما با این حال ممکن است در برخی موارد هیپوپیگمانتاسیون به صورت دائمی باشد.

·       تغییرات هورمونی

لیزر ممکن است روی تغییرات هورمونی افراد تاثیر داشته باشد. به همین دلیل به افراد باردار توصیه می‌شود که در ایام بارداری از لیزر بیکینی خودداری کنند. اما لیزر به خودی خود هیچ تاثیر منفی روی جنین و مادر ندارد حتی اگر روی شکم مادر لیزر انجام شود.

·       لیزر و خشکی واژن؟

یکی دیگر از عوارض لیزر بیکینی، خشکی واژن است. همانطور که بیان شد عمق نفوذ اشعه در لیزر حدود۳-۲ میلی‌متر است و عوارض خاصی را در پی ندارد، مگر اینکه اپراتور تخصص کافی نداشته باشد. در صورت نداشتن تخصص کافی توسط اپراتور یا متخصص، عوارضی که پیش‌تر بیان شد و عوارضی که در ادامه بیان می‌کنیم با احتمال بیشتری رخ خواهند داد. با توجه به اینکه لیزر بیکینی جهت از بین بردن موهای زائد انجام می‌شود، برخی خانم‌ها ممکن است عارضه خشکی واژن را نیز با احتمالا بسیار پایینی تجربه کنند. دلیل این خشکی را در ادامه بررسی می‌کنیم.

ü      تاثیر لیزر بر روی عروق خونی

با اینکه عمق تاثیر لیزر ۳-۲ میلی‌متر است، اما به دلیل ضخیم بودن موها در ناحیه بیکینی، اشعه شدیدتری نسبت به دیگر نقاط بدن تابانده خواهد شد. این اشعه ممکن است به رگ‌های خونی قسمت واژن آسیب زده و باعث کم شدن جریان خون در این مناطق شود. در نتیجه این امر ممکن است خشکی واژن رخ دهد.

ü      عوامل روانی و استرس

اگر قبل از لیزر بیکینی استرس دارید، باید بگوییم ممکن است که دچار خشکی واژن شوید، زیرا استرس میزان هورمون‌های شما را دستخوش تغییراتی می‌کند. تنها راهی که می‌توانید از این عوارض پیشگیری کنید انجام به موقع و درست مراقبت‌های قبل و بعد از لیزر بیکینی است.

نکات قبل از انجام لیزر

  • روز قبل از جلسه لیزر، ناحیه مد نظر را به خوبی با ماشین اصلاح یا تیغ اصلاح کنید. از بین رفتن ساقه مو باعث می‌شود پوست شما نسوزد و لیزر تاثیر بیشتری داشته باشد.
  • یک ماه قبل از لیزر کردن، از روش‌های اصلاحی که موجب کنده شدن ریشه مو می‌شوند استفاده نکنید. روش‌هایی مانند اصلاح با بند، وکس و اپیلاسیون با دستگاه ممنوع است. اگر موها کاملا از ریشه جدا شوند فولیکولی باقی نخواهد ماند که لیزر آن را بسوزاند و از بین ببرد.
  • لیزر موهای زائد در هر قسمتی که باشد خصوصا قسمت‌هایی که موهای ضخیم‌تری دارند، باعث تحریک پوست خواهد شد. بهتر است برای به حداقل رساندن این تحریک پوست موارد زیر را رعایت کنید.
  • از یک ماه قبل از انجام لیزر، سولاریم و برنزه کردن با آفتاب ممنوع است. این کارها باعث می‌شوند پوست نازک شود و در نتیجه التهاب و سوختگی شدیدتری را نسبت به سایر اوقات تجربه خواهید کرد.
  • از کرم‌ها، سرم‌ها و مواد لایه بردار مانند اسکراب‌ها در ناحیه‌ای که قرار است لیزر شود استفاده نکنید.
  • استفاده از عطر و ادکلن در ناحیه‌ای که قرار است لیزر شود ممنوع است.
  • اگر اختلالات هورمونی مانند کیست تخمدان، دیابت، نازایی، قاعدگی‌های نامنظم و بیماری‌های تیروئید دارید بهتر است قبل از شروع جلسات لیزر با پزشک معالج خود مشورت داشته باشید.
  • اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید بهتر است این موضوع را با متخصص کلینیک لیزر در میان بگذارید.

دیگر نکات مهم

  • بعضی از داروها و مکمل‌های غذایی باعث می‌شوند رشد موها بیشتر شود. استفاده از این داروها در طول جلسات لیزر ممنوع است و پزشک شما باید در جریان این موضوع باشد.
  • اگر هرگونه بیماری فعال پوستی نظیر زگیل، اگزما، تبخال، کهیر و جوش فعال در این ناحیه دارید بهتر است تا بهبود کامل صبر کنید و سپس جلسات لیزر را آغاز کنید.
  • استفاده از کرم‌های بی حسی نیم ساعت تا یک ساعت قبل از انجام لیزر منعی ندارد به شرط آنکه قبل از انجام لیزر آن ناحیه به خوبی شسته و خشک شود.
  • اگر محلی که قصد لیزر کردن را دارید روی صورت شماست، صورت خود را قبل از شروع لیزر با شوینده مناسب پوست خود بشویید و از استفاده از کرم پودر یا هرگونه مواد آرایشی بپرهیزید.
  • انجام تتو قبل از لیزر موهای زائد ممنوع است. اگر تتوی بزرگی روی پوست خود دارید، آن نواحی قابل لیزر کردن برای رفع موهای زائد نیستند.
  • نواحی که قصد انجام لیزر برای رفع موهای زائدشان را دارید، اگر بوتاکس، ژل یا فیلر تزریق کرده‌اید باید دو هفته تا یک ماه فاصله داشته باشند تا بتوانید نتیجه بگیرید. اگر الان قصد لیزر دارید، باید پس از دو هفته اقدام به تزریق بوتاکس، ژل و فیلر کنید.
  • دوران قاعدگی هیچ تاثیری روی نتیجه لیزر ندارد، اما به دلیل موارد بهداشتی بهتر است تا اتمام دوره قاعدگی صبر کنید و سپس اقدام به لیزر موهای زائد کنید.
  • برای اینکه چشم‌هایتان آسیبی نبیند، از عینکی که در کلینیک در اختیار شما گذاشته می‌شود استفاده کنید. این نکته زمانی بیشتر حائز اهمیت است که محل لیزر اطراف چشم باشد مثلا لیزر تتوی ابرو.

سخن پایانی عوارض لیزر بیکینی

در این مطلب سعی کردیم هر آنچه که نیاز دارید درمورد لیزر بیکینی و عوارض لیزر بیکینی بدانید را در اختیار شما قرار دهیم. توجه کنید یکی از مواردی که میزان عوارض بعد از لیزر موهای زائد را کاهش می‌دهد، مراجعه به کلینیکی است که کادری مجرب داشته باشد. کلینیک زیبایی پریماه با در اختیار داشتن دستگاه‌های لیزر با آخرین تکنولوژی روز دنیا و به کارگیری پزشکان متخصص پوست و مو یکی از مراکزی است که خدمات لیزر موهای زائد را به شما ارائه می‌دهد. شما قبل از مراجعه برای انجام لیزر می‌توانید با مشاوران این مجموعه از طریق شماره تماس‌های موجود در سایت در تماس باشید.

در این مجموعه تمام نکات بهداشتی از جمله عوض کردن هدهای دستگاه لیزر به دقت صورت می‌گیرد تا امکان انتقال هرگونه ویروس و بیماری به ناچیزترین حد ممکن و صفر برسد. پزشکان این مجموعه سال‌های زیادی است که در این زمینه تجربه دارند و در کنار مشاوره اصولی می‌توانند بهترین خدمات را با انتخاب دستگاه مناسب به شما ارائه دهند.

منبع:

Bikini line hair removal

خدمات کلینیک